Kore Kültür Merkezi, Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi ile birlikte 'K-Kültür Festivali' düzenlemeyi planlıyor.

Kore Kültür Merkezi ve Kore Turizm Organizasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği ‘K-Kültür Festivali', 2024 yılı 25 ve 29 Haziran tarihlerinde Hatay ve Nevşehir’de gerçekleştirilecek.

Bu etkinlik, 2023 yılında Türkiye'yi etkileyen büyük depremin acılarını hafifletmek, festival aracılığıyla teselli ve dayanışma mesajı vermek amacıyla Hatay'daki Kore-Türkiye Dostluk Konteyner Kentinde başlayacak. Etkinlik aracılığıyla Kore'nin popüler ve geleneksel kültürünü tanıtarak Türkiye'yi daha da renklendirmek amaçlanıyor.

Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Jeon Seungchul, " 'Türkiye Cumhuriyeti Deprem Bölgesi K-Kültür Festivali' etkinliği, K-POP konseri gibi çeşitli Kore kültürü içerikleri aracılığıyla büyük depremin yol açtığı acıları hafifletmek ve festival aracılığıyla Türk toplumuna umut ışığı yaymak, acı ve kayıp yaşayanlara teselli ve güç sağlamak amacıyla planlandı. Bu etkinliğin, manevi ve fiziksel olarak zor günler geçiren sakinlere büyük bir teselli olmasını dilerken, Kore ve Türkiye'nin gerçekten kardeş ülkeler olduğunu bir kez daha hatırlatarak dostluğumuzun daha da derinleşmesini umut ediyorum. Ayrıca, dünya çapında ilgi gören K-POP konseri aracılığıyla Kore kültürünü daha derinlemesine deneyimleme fırsatı sunarak, iki ülke arasındaki kültürel alışverişin ve dostluk ilişkilerinin bir adım daha ileri gitmesini sağlayacağını umuyorum," dedi.

Güney Kore'den Ürgüp'te K- Kültür festivali

Kore Kültür Merkezi, 29 Haziran 2024 Cumartesi günü Ürgüp festival alanında Kore’nin ünlü sanatçıları Hwasa, Nowadays ve Onestar’ın katılacağı ve çeşitli Kore kültür içeriklerini deneyimlenebileceği ‘K-Kültür Festivali’ni düzenliyor.

Kore Kültür Merkezi tarafından düzenlenecek olan ‘K- Kültür festivali’ne Kore kültürünü sevenlerin katılımlarını bekliyoruz.

(Etkinlik alanına girişi ücretsizdir, fakat etkinlik alanının içerisinde kore ile ilgili ürün ve yemeklerinin satışı olacaktır.)

Program Akışı

Kültür Deneyimleri (16:00~19:00) : Kore travel standını, geleneksel oyunlarını, güzellik malzemelerini ve yemeklerini deneyebileceğiniz stantlar v.s

Travel Talk Show (19:00~20:00) : Kore seyahati deneyimlerinin paylaşıldığı, turistik bölgelerin ve yemeklerin tanıtıldığı eğlenceli bir talk show

POP Konseri (20:30~23:00) : Kore ünlü sanatçılarının K-POP sahne gösterileri

Editör: İbrahim UYSAL