KOBİ’lerimizin KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinden daha yaygın ve adil şekilde yararlanabilmesinin sağlanması amacıyla, KOSGEB Başkanlığı tarafından TÜİK verilerine göre ildeki işletme sayısı esas alınarak il kotaları belirlenmiş ve belirlenen il kotası içerisinde de ölçeklere göre dağılım yapılmıştır. Başvuru yapan KOBİ’lerin ölçek grubuna göre tespitinde kota aşağıdaki gibi uygulanmıştır:
 
- Mikro Ölçekli İşletmeler: % 93
- Küçük Ölçekli İşletmeler: % 6
- Orta Ölçekli İşletmeler: % 1
 
Bu kota uygulamasında her ölçek grubu kendi içinde çalışan sayısı bunun da eşit olması halinde net satış hasılatına göre yazılım sistemi tarafından yüksekten düşüğe doğru sıralanarak başvuru sıralaması oluşturulmuştur. Başvuru sıralamasına göre asil listede yer alan 15 bin KOBİ’ye http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresinden alacakları başvuru formu çıktısı ile Protokol kapsamındaki bankalara başvurmaları gerektiği sms ve e-posta ile bildirilmiştir.
 
 - 15 bin KOBİ'nin yararlanabileceği KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği
Programına, üç gün içinde Türki’ye genelinde toplam 244.980 başvuru olmuştur.
 
- KOBİ’lerimizin destekten daha yaygın ve adil şekilde yararlanabilmesinin sağlanması amacıyla, TÜİK verilerine göre ildeki işletme sayısı esas alınarak il kotalarının belirlenmiş ve belirlenen il kotası içerisinde ölçeklere göre dağılım esasına göre başvurular yazılım sistemi tarafından otomatik olarak değerlendirilmiştir.
 
 - KOSGEB destek ve hizmetlerinden yararlanmak isteyen işletmeler için KOSGEB
Veritabanına kayıt ve KOBİ Bilgi Beyannamesi güncelleme işlemlerinin yıl boyunca
devam etmiştir. Bu son dönemde yapılan bir işlem değildir.
 
- KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı için ayrılan ödeneğin
2016 yılı bütçesinden karşılanacak olup, 2017 yılı ve sonrasında benzer programlar
uygulanabileceğinden işletmelerin KOBİ Bilgi Beyannamelerinin güncel olması önem arz etmektedir.