Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Kozluca köyünde vatandaşlar köy muhtarı Harun Afşar öncülüğünde ve İstanbuldaki yardımlaşma derneği ile koordineli olarak depremzedelere desteklerini sürdürüyor.  

Depremin ilk günüden itibaren adeta depemzedelerin yaralarına merhem olmak için seferberlik başlatan Kozluca köyü muhtarı Harun Afşar yaptığı açıklamasında; "Kozluca köyü olarak topladığımız gıda ve yardımları deprem bölgelerine gönderdik. Depremzedelerimiz için üreticilerimizden topladığımız küçükbaş hayvanlarımızda nasip oldu. Yine köyümüz cenaze yıkama araçlarımızı deprem bölgesine gönderilmek üzere Nevşehir İl Özel İdareye teslim ettik. Ayrıca 5 araç konvoyumuzla yardımlarımızı Adıyaman, Gölbaşı ve Pazarcık'a kendi imkanlarımızla ulaştırdık. Depremzedelerimiz bu zorlu kış gününde üşümesinler diye kendi ürettiğimiz sobalarıda deprem bölgelerine teslim ettik." dedi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen ve binlerce vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olan depremin tüm Türk halkını üzdüğü gibi kendilerini de derinden üzdüğünü belirten Muhtar Afşar, “Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Yüce Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Malzemelerin toplanılması ve yüklenmesinde emeği ve katkısı olan tüm köy sakinlerine teşekkür ederiz” dedi.

Öte yandan Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Kozluca köyü yardımlaşma derneği "Tükiye yek yürek" kampanyasına 312 bin TL bağışta bulundu.