Nevşehir'in Kozaklı İlçesinde Üreticilerimize Küçükbaş Hayvan Çadırı verildi.

Konu ile ilgili Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş "İlçemizde meralarımız küçükbaş hayvancılığa uygundur. İlçemizde yaklaşık 108.000 dekar mera alanı bulunmaktadır. Küçükbaş hayvancılık yapan işletmeler, yıllık yaklaşık 6 ay boyunca merada kalmakta olup, 6 ay boyunca da işletmede kalmaktadır. Bu projenin en büyük amacı hayvan refahını en üst seviyede tutarak yetiştiricilerin, kuzu kayıplarını en aza indirebilmektir.

Geçen yıl Kozaklı İlçemizde gerçekleşen yoğun kar yağışı nedeniyle küçükbaş ağılları zarar görmüş ve barınma ihtiyacı meydana gelmiştir. KOP tarafından daha önce başka illerde yapımı gerçekleşen ve üreticiler tarafından çok beğenilen çadırlar sayesinde küçükbaş yetiştiriciliği daha çok benimsenmeye başlamıştır. Bizde ilçemizde yetiştiricilik yapan 10 üreticinin 2200 küçükbaş hayvanın barınmasını sağlamak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik.

Üreticilerimiz de bu projeden çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Proje kapsamında toplam 10 adet çadır 220 koyun kapasitelidir kurulumu yapıldı. Proje toplam tutarı toplam 1.156.400,00 TL olarak gerçekleşmiştir. 10 adet üretici katkısı da 347.000,00 TL ile Üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.