Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan, Akpınar köyünde biçerdöver direksiyonuna geçerek buğday hasadı yaptı.

KOZAKLIDA HASAT DÖNEMİ BAŞLADI

Kapadokya'nın tahıl ambarı Kozaklı, 400.000 dekar ekili arazisiyle Türkiye'ye değer katmaya devam ediyor.

Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan, Akpınar köyünde buğday hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti. Kaymakam Gürkan, ziyaret sırasında biçerdöver direksiyonuna geçerek hasat da yaptı.

Direksiyona geçti, hasat yaptı

Biçerdöver direksiyonuna geçip buğday hasadı yapan Kaymakam Gürkan, "Kozaklı ilçemiz ekonomisinin jeotermal kaplıcalarından sonra büyük bir bölümü de tarıma dayalı. Bizler elimizden geldiğince çiftçimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Buğday Anadolu'nun en önemli tüketim ürünü. Ekiminden tüketim aşamasına gelene kadar geçirdiği süreçte her adım büyük özen gerektiriyor. Kozkalı zaten verimli topraklarıyla nam salan bir bölge. İnşallah çiftçilerimizin umduğu, beklediği gibi bir hasat dönemi geçirir. Çiftçimizin yüzünün gülmesi demek, ekonomimizin yüzünün gülmesi demek. Ben bu vesile ile yapılacak hasatların bol ve bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.

Akpınar köyündeki hasata katılarak burada köylülerle sohbet eden Kaymakam Gürkan, Kozaklı ilçesinde 400.000 dekar araziyi ekerek millî ekonomiye katkı sağlayan çiftçilere teşekkür etti.

Bereketli olsun.

Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu; "Kozaklı kaymakamımız Sayın Yasin Gürkan köyümüzü ziyaret ederek buğday hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti. Daha sonra buğday alım yapan kantarımızı ziyaret ederek bereketli hayırlı bir hasat yılı olmasını temenni etmişlerdir. Kendilerine şahsım ve köy halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.