Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan, Nevşehir İl Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Levent Ak’ı makamında ağırladı.

Görüşmede;

  • Büyükyağlı Camii,
  • Hamamorta Camii,
  • ve Bağlıca Mahallesi Eski Köy Konağı’nın restorasyon süreçleri ele alındı.

TARİHE VEFA GELECEĞE MİRAS

Kaymakam Gürkan,

-Üç eserden Bağlıca'daki köy odasının tescilli olduğunu, diğer iki eserin tescili için Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna müracaat edildiğini,

-Bağlıca'daki tescilli olduğu için aslına uygun şekilde proje çalışılıp öncelikle buraya başlanacağını,

-Yağlı ve Hamamorta'daki tarihi camilerin ise tescilden sonra aslına uygun projelendirileceğini,

-Sayın Valimiz Ali Fidan'ın da süreci takip ettiğini ve tarihî eserlerin muhafazası için her türlü desteği verdiğini belirtti.

Ayrıca, Mustafapaşa Eski Belediye Başkanı Levent Ak'a kültür mirasının ihyası için Kozaklı'ya verdiği emekten dolayı teşekkür etti.

Kültür miraslarımızı muhafaza ve gelecek nesillere aktarmak adına yapılan her adım, geçmişe duyulan hürmetin ve geleceğe olan mesuliyetin göstergesidir.