Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu bir dizi etkinlik ve açılış için geldiği Nevşehir’de tarihi ve turistik mekânları da ziyaret ederek incemeler yaptı.

Bakan Yalçın Topçu programı kapsamında Göreme Açık Hava Müzesini ziyaret etti. Müze girişinde Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil tarafından karşılanan Bakan Topçu’ya Başkan Cingil tarafından Göreme yöresini simgeleyen el işçiliği bebek ve Göreme tanıtım kitabı hediye edildi. Bakan Topçu hediye edilen bebeği beğenerek, “sizin Göreme bebeklerinizde sindy bebek gibi dünyada tanınsın inşallah” dedi.

Müze içerisinde yerli ve yabancı turistlerle de sohbet eden Topçu, sohbet ettiği Avrupalı bir turistik elinde bulunan Kapadokya kitabının içine ise, “Hepimiz Adem ile Havva’nın çocuklarıyız. Dünya hepimiz için. Barış, huzur, mutluluk ve refah içinde yaşayacağımız bir dünya dileği ile. Yalçın Topçu T.C. Kültür ve Turizm Bakanı” notunu düştü.

Daha sonra Amerikalı bir başka turist grubu ile sohbet eden Bakan Topçu, Türkiye’yi Amerika’da anlatmalarını ve anlattıkları kişilerinde gelmesini tavsiye etmelerini söyledi. Topçu ayrıca turistlere bu sözleri söylememeleri halinde ise küseceğini ifade ederek espri yaptı.

Göreme Açık Hava Müzesi ziyaretinde Bakan Topçu’ya Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’de eşlik etti.