Aşağı Barak Köyü Muhtarlığı, kültür hizmetleri kapsamında köyün tarihe ışık tutacak önemli bir çalışmaya imza attı.

Aşağı Barak köyü muhtarı Yaser Kavak öncülüğünde gerçekleştirilen bir ekip çalışması ile Nevşehir İli Hacıbektaş İlçesi Aşağıbarak Köyünün "Şiirleri, Ağıtları ve Türküleri” Kitaplaştırıldı.

Konu hakkında FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Aşağı Barak köyü muhtarı Yaser Kavak açıklamasında; "Hacıbektaş Ilçesi Aşağıbarak köyü Muhtarlığımız, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Selim Tunçbilek ve Köyümüz Yazarlarından Muhsin Durucan'ın katkıları ile Yazarımız Erol Metin, kadınlarımızın ağıt ve türküleri, köyümüz ve tarihi camimiz hakkındaki bilgileri ilginç olayları anlatan ''Bir Yürekten Bir Yaşamdan'' adlı kitabımız yayımlanmıştır. Katkıları olan herkese ve FİB HABER yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

Kitap hakkında da bilgilerde veren Aşağı Barak köyü muhtarı Kavak; "Kitabımız 159 sayfa, 8 kadınımızın, 2 erkek köylümüzün türkü ve ağıtları ile köyümüzün kuruluşu, Vakıflar müdürlüğünce korumaya alınan tarihi camimiz, tarihi çeşmemiz, son 70 yıllık muhtarlarımız, ilgiç olaylarımız gazilerimiz, öğretmenlerimiz tarihî kişilerimiz konu edilmiştir." dedi.

Kitabın yazarı Gazeteci - Şair Erol Metin'de; "Nevşehir İli Hacıbektaş İlçesi Aşağıbarak Köyümün, Ağıtlarını, Türkülerini, Hikayelerini, Şiirlerimi Kaleme Aldığım ''Bir Yürekten Bir Yaşamdan'' Adlı Kitabım Tüm Köyüm Halkına Ve Arkadaşlarıma, Türk Edebiyatına Armağan Olsun" dedi.

İşte kitapta yer alan Meliha Mercan teyzemizin merhum eşi Kore gazisi Mustafa Mercan için yaktığı o ağıdı;