Kurban Bayramında et tüketiminde nelere dikkat edilmeli?

Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır.

Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir.

Diyetisyen Hümeyra Arslan, kurban etinin doğru tüketimi konusunda uyarıda bulunarak, "Yeni kesilmiş etler mümkünse 24 saat dinlendirilmelidir. Uygun pişirilmeyen etler koroner-kalp hastalığı bireylerle birlikte 65 yaş ve üzeri bireyleri olumsuz etkiliyor" dedi.

Et tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar

Eti pişirirken ızgara, fırın ya da haşlama gibi daha sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih edin. Et ve et ile yapılan yemeklerinizin içerisine ilave yağ eklemekten kaçının, kendi yağı ile pişirmeye özen gösterin. Ve mutlaka etin yanına sevdiğiniz bir mevsim salatayı ya da yeşilliği eklemeyi unutmayın.

Tatlı Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Kurban Bayramı’nda ikram için ağır hamur tatlıları yerine meyve veya sütlü tatlıları tercih etmek küçük porsiyonlar halinde tüketmek gereksiz kilo alımını engelleyecektir.

Kalp Hastaları Kurban Bayramında Nelere Dikkat Etmelidir?

Kalp hastaları kırmızı eti sınırlı tüketmelidir. Haftada 1-2 kez ve özellikle tüketilen miktarı ayarlamaları gerekmektedir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğundan kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan bireyler kurban bayramında, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmelidir.

Ailenizle ve sevdiklerinizle mutluluk dolu bir bayram geçirmenizi dilerim.

İYİ BAYRAMLAR.

Uzmanımız konuyu detaylarıyla anlatıyor.

Etde Kurban