Nevşehir'de sürücüler soruyor!  Lastik Basınç Sensörü İkaz Lambası yandığında ne yapılmalı ? Lastik Basınç Uyarısı Nasıl Söndürülür? İşte bu sorunun cevabını Maksan Ticaret - Oto Çarçabuk Servisi'ne sorduk.

Maksan Ticaret - Oto Çarçabuk Servis işletmecisi Mustafa Eyileten, yaptığı açıklamada şu bilgilendirmelerde bulundu;

"Aracın göstergesinde yanan lambalar çoğu zaman aklımızı karıştırmaktadır. Göstergede yanan her bir ikaz lambasının aslında bir mantığı vardır. Göstergede yanan "Lastik Basınç Sensörü" ikaz lambası aracınızın tekerleklerinin birinde basınçla ilgili bir sorun olduğunu size belirtmektedir. Lastik basınç izleme sistemi araçlarda birbirinden bağımsız olarak bulunan tekerleklerin lastik basınçlarını kontrol eden, olası bir lastik patlama yada lastik hava basıncının düşmesi durumunda bizleri uyararak ikaz etmektedir.

Lastik Basınç Göstergesi (TPMS) Neden Yanar? Bu sensörler tekerleklerdeki basıncı ölçerek basınç düşümünde göstergede uyarı lambası yakarak bizleri ikaz etmektedir. Bu ikaz sürücülere lastik basınçlardan bir anormallik olduğunu gösterir. TPMS sensörleri araç ortalama 30 km hızda iken sistemi kontrol eder ve sisteme iletir. Eğer sistemdeki basınç çok düşük ise aracın gösterge tablosunda bir uyarı lambası yanar. Bu ikazın ardından aracınızı servisimize getirebilirsiniz.

Lastik havaları düşük araç %35 daha fazla yakıt tüketir.

Yüksek lastik basıncı ; lastiklerin sertliğini arttırdığından dolayı sürüş konforunda aksaklıklar meydana getirmektedir. Bu durum beraberinde lastikte aşınma ve yıpranmaya sebebiyet vermektedir. Bu sebeple lastik basıncının doğru oranlarda tutulması önem arz etmektedir.

Lastik Basınç Sensörü İkaz Lambası yandığında ne yapılmalı ?

Aracınızın TPMS ikaz lambası size iki durumda uyarı verir; Aracınızı ilk çalıştırdığınızda yanıp sönüyor ve sonrasında devamlı yanıyor ise: Aracınızın bir veya birden fazla TPMS sensöründen sinyal alınamıyor demektir. Bu lamba yandığında yapmanız gereken işlem aracınızı MAKSAN TİCARET - OTO ÇARÇABUK SERVİSİ'ne götürmektir. Bu vesile ile tüm sürücülerimize kazasız ve problemsiz hayırlı yolculuklar dileriz.

İşinizi şansa bırakmayın!

Kısaca bu lamba yandığında yapmanız gereken işlem aracınızıMAKSAN TİCARET - OTO ÇARÇABUK SERVİSİ'ne götürmektir.

FİB Haber okuyucularına özel indirim!

Öte yandan böyle bir sorunla karşılaşan sürücümüz aracını MAKSAN TİCARET - OTO ÇARÇABUK SERVİSİ'ne götürdüğünde FİB Haber Okuyucusu özel indiriminden faydalanabilir.

MAKSAN TİCARET 

OTO ÇARÇABUK SERVİSİ

Mustafa Eyileten 

Adres: Sümer Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi Girişi No: 6 NEVŞEHİR

Tel:: 0 384 212 47 47