1 Ocak'tan itibaren fiyat listelerinin lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin giriş kapısının önüne ve masalarına koyulması zorunlu olacak.

Artık fiyat listesini saklamak yok! Önce fiyatları görelim...

Ticaret Bakanlığı'nın lokanta, kafe ve pastaneler için aldığı önlemler Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, işletmelerin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu olacak.

Uygulama 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Konu hakkında Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden yapılan açıklamada ;" Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 19/12/2023 tarih ve 32404 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Yönetmeliğe göre; 28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası “Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.” şeklinde değiştirilmiştir.

Uygulama 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Esnaflarımıza önemle duyurulur."