Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Başkan Yardımcıları Cem Bucuge ve Mustafa Özdamar, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Gümrük Ticaret A.Ş. Başkanı M. Arif Parmaksız’ı makamında ziyaret ettiler.

MTSO Başkanı Çakır, Mersin'in bekleyen talepleri ve çözülmesi gereken konuları Başkan Parmaksız'a iletti. 

Başkan Hakan Sefa Çakır, Mersin’in tarım ve lojistiğin başkenti olarak, katma değer yaratan sanayinin yükseldiği bir noktada yer aldığını, yenilikçi turizm adımlarının arttığı kent olduğunu söyledi.

Mersin’in bir liman kenti olması sebebiyle dış ticaret ve lojistik sektörünün en fazla geliştiği iller arasında olduğuna dikkat çeken Çakır, “Mevcut limanımızda her ne kadar kapasite artırmaya yönelik yatırımlar yapılsa da bu yatırımlar ancak birkaç yılı kurtarabilecek ölçektedir. Çünkü limanımızın iş hacmi her yıl artmaya devam ediyor. Ama genişleme alanı ne yazık ki sınırlı. Ülkemizin dış ticaretini artırmada önemli bir etken olacağını düşündüğümüz Mersin Ana Konteyner Limanı’nın yapımı için yardım ve desteklerinizi talep ediyoruz.

Karşılıklı görüş alış verişinin yapılmasının ardından ziyaret günün anısına hediye takdimi ve iyi dilek temennilerle sona erdi.