Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Nevşehir’de hava sıcaklığının 4 ila 8 derece artması bekleniyor.

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre Nevşehir il genelinde yeni hafta içinde yağış beklenmezken az bulutlu ve sıcak bir havanın hakim olacağı tahmin edildi.

Nevşehir il genelinde Hava Sıcaklıkları Yükseliyor

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçen hafta, yağışlı sistem ile birlikte yer yer mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkların Ülkemiz genelinde etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak; yarın (Salı) 11.06.2024 gününden itibaren Çarşamba, Perşembe ve Cuma
günleri bölge genelinde etkisini artırarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Hafta sonu ise yağışlı sistem ile birlikte, sıcaklıkların mevsim normalleri civarına ineceği öngörülüyor.

Önümüzdeki günlerde il merkezlerimizde beklenen sıcaklıklar;

Nevşehir : 29-32

Kayseri : 31-35

Kırşehir : 32-34

Sivas : 30-32

Yozgat : 30-32

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi; "Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

İşte Nevşehir'in ilçe ilçe 5 günlük hava durumu

11 Haziran Salı günü 29 derece ve Az bulutlu, 

12 Haziran Çarşamba günü 31 derece ve Az bulutlu, 

13 Haziran Perşembe günü 32 derece ve Az bulutlu, 

14 Haziran Cuma günü 31 derece ve Parçalı bulutlu,

15 Haziran Cumartesi günü 31 derece ve Parçalı bulutlu, geçmesi bekleniyor.

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini;

Editör: İbrahim UYSAL