Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6'lık depremlerden hemen sonra Deprem bölgesi olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AFAD Koordinasyon Merkezi ve çadır kentlerde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Açıkgöz, Türk milletinin, birlik, beraberlik, vakar ve dayanışmada dünyada eşi benzerinin olmadığına ifade etti.

Vatanın ve milletin, tüm zamanların, mekanların gördüğü en büyük felaketlerden birini yaşadığını belirten Açıkgöz, devletin, tüm kurumları, sivil toplum kuruluşları ve milletimiz ile ilk andan itibaren felaket bölgesinde insanüstü gayretle çalıştığının altını çizdi..

Kadim devletimiz, aziz milletimiz için seferber…

Deprem bölgesinde devletin bütün imkan ve kabiliyetiyle seferber olduğunu, çalışmaların hızlı ve planlı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, "Deprem felaketiyle yaşadığımız acı, bizi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir araya getirdi. Birlik ve beraberlik ruhu ile inşallah birbirimizi iyileştireceğiz. Elbistan AFAD Koordinasyon Merkezi, yardımların ulaştırılması, her türlü ihtiyacın ivedilikle karşılanması, yaraların sarılması ve hayatın normale dönmesi amacıyla başarılı bir koordinasyon ve iş birliği yürütmekte. İlçe Kaymakamı başkanlığında tüm kamu amir ve çalışanları ile Kızılay ekipleri 24 saat esaslı hizmet veriyor." diye konuştu.

Bölgede depremin yaralarının sarılmasına yönelik iyileştirme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Açıkgöz, şunları kaydetti:  "Kadim devletimiz, aziz milletimiz için seferber…  Devlet-millet el ele yaralar sarılıyor."

Deprem bölgesindeki çalışmaları koordinasyonunu sağlaması için Elbistan'a görevlendirilen Avanos Kaymakamı Olgun Öner'den bilgi alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdare Genel sekreteri Kamil Duru ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Tolga Balak'ta eşlik ettiler.