AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Nevşehir Ziraat Odası başkanları ve yöneticilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde misafir etti. Gazi Meclis’te gerçekleşen görüşmede, Nevşehir tarımının mevcut durumu, üreticilerin yaşadığı sorunlar, devam eden ve planlanan tarım projeleri ile çiftçilerin talep ve beklentileri kapsamlı şekilde ele alındı.

Ziyarete; Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, Genel Sekreter Olcay Bozdemir, Avanos Ziraat Odası Başkanı Mehmet Uçar, Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen, Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tuzocak, Hacıbektaş Ziraat Odası Başkanı Hakan Taşdemir, Kozaklı Ziraat Odası Başkanı Adnan Şen ve Acıgöl Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aktaş katıldı.

Nevşehir Tarımı Tüm Yönleriyle Ele Alındı

Toplantıda, Nevşehir’de tarımsal üretimin artırılması, çiftçilerin karşılaştığı yapısal ve ekonomik sorunlar, sulama yatırımları, tarımsal destek mekanizmaları, girdi maliyetleri ve ürün pazarlama süreçleri detaylı şekilde değerlendirildi. Ayrıca, bölgeye kazandırılması planlanan yeni projeler ve destek programları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Milletvekili Emre Çalışkan, Nevşehir tarımının güçlendirilmesi ve üreticilerin desteklerden daha etkin faydalanması adına yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Çiftçilerimizin sorunlarını sahada birebir dinliyor, Ankara’da çözüm üretmek için gerekli girişimleri sürdürüyoruz. Nevşehir tarımının potansiyelini daha ileriye taşımak için tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanlarından Teşekkür

Ziyarete katılan ziraat odası başkanları ise, Milletvekili Emre Çalışkan’ın tarıma ve üreticiye yönelik yaklaşımından, sorunları yakından takip etmesinden ve çözüm odaklı tutumundan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkanlar, çiftçilerin taleplerinin doğrudan Meclis gündemine taşınmasından dolayı teşekkür ederek, bu tür istişare toplantılarının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.