Gülşehir Belediyesinin ilkini düzenlediği  1. Mantarkaya Gençlik ve Bahar Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 

Yaklaşık on bin kişinin katıldığı festivale Gülşehir İlçe Kaymakamı Salih Gültekin, Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Gül, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Tokgöz, MHP Nevşehir KAÇEP Başkanı Neşe Fırat Esen, Ülkü Ocakları İl Başkanı Musa Şevik, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, başta Gülşehir olmak üzere çevre ilçe, belde ve köylerle Nevşehir merkezden büyük ilgi gördü.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci; "Öncelikle Cumhuriyetimizin emanetçisi ve geleceğimizin umudu Sevgili  Gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.  İlkini gerçekleştirdiğimiz bahar festivalimize gençlerimizi de dahil ederek 1. Mantarkaya Gençlik ve Bahar Festivali ismiyle gençlerimize hediye ediyoruz. Festivalimize gösterilen bu yoğun ilgi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. İlçemizin kültürel ve tarihi değerlerini korumaya, yaşatmaya ve tanıtmaya kararlıyız. Bilimde eğitimde kültür ve sanatta marka şehir Gülşehir için iddialıyız. Bu vesile ile  Katılım sağlayan başta İlçe Kaymakamım Salih Gültekin, Cumhuriyet Başsavcım Hasan Gül, İlçe Emniyet Müdürüm Rafet Tokgöz olmak üzere bütün protokolümüze ve kıymetli hemşehrilerime, bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizden gördüğümüz bu yoğun,büyük ilgi ile Canla başla devam edeceğiz!  Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Yapılan duanın ardından festival açılışı ilçe protokolü tarafından gerçekleştirildi ve katılımcılara yöresel pilav ikram edildi.

Gülşehirli öğrencilerin oluşturduğu koro ve 10 yaşında ki Gülşehirli Zeynep Yılmaz'ın piyanoperformansı ile miniklerden oluşan halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Festivale katılan çocuklar, şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlenirken, Nevşehir Hacı bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin “Masalcı gençler” animatör gösterileride çocuklardan büyük ilgi gördü.

Mehmet İzci ve halk oyunları ekibi ile Şevket ve Ahmet Yiğit'in zeybek gösterileri ile başlayan festivalin akşam bölümünde sahne alan sanatçılar Musa Çiftci ve Ayşen Kaya söyledikleri birbirinden güzel türkülerle verdikleri muhteşem konserleri Gülşehirlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci, Festivalde emeği geçenlere plaketlerini takdim etmesi ile sona eren festival katılımcılardan tam not aldı.

Festivalden notlar:

Türkiyenin en büyük nehri Kızılırmak nehri kenarında bulunan Sadabat parkında düzenlenen festival yaklaşık on binin üzerinde bir katılımcı sayısı ile Gülşehir'e tarihi günlerinden bir gün yaşattı.

Festival alanında Muhacir mahallesine özel Kapama ekmekleri ve yöresel ürünlerle hediyelik ürünlerin yer aldığı standlar katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Festivalden görüntülerle ilçenin tanıtıldığı Hilal Yaşar'ın sunumuyla Marka Şehirler Gülşehir bölümü haftaya pazar günü saat:13.00 te Beyaz TV ekranlarına gelecek.

Kapadokya Bölgesinin en büyük kitap fuarı 22-23 ve 24 Mayıs tarihlerinde Gülşehir Belediye düğün salonunda yapılacağını duyuran Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci aynı zamanda 26 Mayıs Pazar günü de modifiyeli araçların yer alacağı Auto Show'a tüm otomobil tutkunlarını davet etti.

Semiha ve Deniz Sevim, Sibel ve Murat Er, Dinçer hoca ve Belediye Meclis üyesi Volkan Parlar festivalin başarılı gerçekleşmesinde büyük emek ve gayretleri takdir gördü.

Gazeteci Fikret Çapacı'nın başarılı sunumlarıyla gerçekleşen festival alanında katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadılar.

Gülşehirli vatandaşlar bu güzel Festival için Belediye Başkanı Erkan Çiftci'ye teşekkür etti.

Editör: Fikret Capacı