İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimler için AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Özdemir, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’a makamında ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Aday adaylığını açıklayan Mustafa Özdemir, " İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanıyım. Şu ana kadar gençlerimizin eğitimi ve gelişimi için çaba sarf ettik. Bu seçimlerde de AK Parti'den aday adayı olarak müracaat etmiş bulunuyorum.

Bize görev verilirse yeni Türkiye idealine dönük bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olmak ve bu sürece katkı sağlamak için müracaat etmiş bulunuyorum" diye konuştu.

Mustafa Özdemir Kimdir?

1969 Yılında Nevşehir Merkeze bağlı Alacaşar Köyünde doğdum. İlkokulu köyümde,ortaokulu Nevşehir İmam Hatip Lisesi orta kısmında, akabinde Nevşehir Lisesi matematik ölümünden mezun olduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen bilimleri Eğitimi Kimya Öğretmenliğinden mezun oldum. 1991 yılından itibaren çeşitli liselerde kimya öğretmenliği ve idarecilik yaptım. 2014 yılında ilimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atandım. 2017 yılından itibaren Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesi İlahiyat Fakülte Sekreterliği ve aynı üniversitede Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı görevlerinde bulundum. 2021 Yılı Temmuz ayında kendi isteğim ile emekliye ayrıldım. 

Devlet memuriyeti devam ederken 2008-2018 Yılları arası 10 Yıl Eğitim Bir Sen Sendikası Şube Başkanı ve aynı tarihler arasında 10 Yıl Memur Sen İl Başkanı olarak görev yaptım. 

2009-2018 Yılları Arası 9 Yıl Nevşehir Kent Konseyi Başkanlık görevini yürüttüm. 

2014 Yılında İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şubesinin 7 kurucu üyesi arasında yer aldım ve 2020 yılından itibaren halen bu cemiyetin başkanlık görevini yürütüyorum. 

2010 Yılında Nevşehir Milli İrade Platformunun Kuruluşuna öncülük ettik. 13 yıldır bu platformun koordinatörlüğünü ve sözcülüğünü yürütmekteyim.