Nevşehir il genelinde dün etkili olan şiddetli sağanak yağış, merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında da etkili oldu. Nar Belediyesi’nin altyapı çalışmalarındaki uygulamaları ile yaz aylarından bu yana dere yataklarında sürdürdüğü ıslah çalışmaları olası bir felaketin önüne geçti.

Nar Belediyesi tarafından, beldenin farklı noktalarında ilk kez uygulanan yeni tip menfezler sayesinde ani ve sağanak yağışlarda taşkın ve sel riski ortadan kaldırılarak ulaşımın güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağladı.

Yağış sonrası incelemelerde bulunan Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik; "Yağmur ve sel sularının en hızlı şekilde tahliye edilebilmesi için yaptığımız yeni tip menfez ve yağmur hattı çalışmalarımızın sonucunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır." dedi.

“Sağlıklı şehirler ancak güçlü altyapı üzerine inşa edilebilir. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Beldemizin her noktasını ilmek ilmek işliyoruz” diyen Başkan Özçelik: “Göreve geldiğimiz günden bu yana uygulamaya başladığımız altyapı çalışması ile dere yatağı Projemizin ne kadar önemli olduğu bu olayda bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu. Nar’ımızın makûs talihini değiştirecek projeyle ıslah ettiğimiz derede vatandaşımızın su taşkınları nedeniyle görebileceği zararı da önlemiş olduk. Kuvvetli sağanak yağış sonrası hiç bir vatandaşımızın bahçesine ve aracına zarar gelmemiş ve dere ıslah çalışmamız amacına ulaşmıştır. Allah, ülkemizi doğal afetlerden korusun.

Ben bu vesile ile kasabamız dere ıslah çalışmalarında emeği geçen, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir İl Başkanımız Ali Kemikkıran, Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan'a kasabam ve şahsım adına teşekkür ederim. ” diye konuştu.

Editör: Fikret Capacı