21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nde Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) tarafından 'Adıyaman depreminde hayatlarını kaybeden Nevşehirli 5 rehberi anmak üzere, Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda düzenlenen proğramda gözyaşları sel oldu.

NERO depremde hayatını kaybeden Nevşehirli 5 rehberi unutmadı

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur'un konuşmasıyla başlayan proğramda Adıyaman depreminde hayatlarını kaybeden Ortahisarlı Emin Uysun (30) , Ürgüplü Aykut Bulut (29) , Uçhisarlı Turgut Mustafa Yedek , Uçhisarlı Ethem Yedek (29) ve Nevşehirli Sefa Veysel Yaşar anıldı.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin vurduğu Adıyaman'a Turist Rehberleri Birliği (TUREB) grubuyla eğitim turuna giden Odamız üyesi 5 meslek şehidimiz, meslektaşlarımız ve meslek adaylarımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Depremde hayatlarını kaybeden meslektaşlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kalanlara sabır ve başsağlığı dilerim. Acımız gerçekten çok büyük. " ifadelerine yer verdi.

Depremde Adıyaman'da yıkılan otel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade eden Özay Onur, “İçimiz çok acıyor. Maalesef oradaki otel yapısının iyi olmadığı konusunda duyumlar alıyoruz. NERO olarak bu işin başından beri takipçisiyiz ve sonuna kadar da takipçisi olacağız” dedi.

Ailelerin gözyaşları yürekleri dağladı

Adıyaman depreminde hayatlarını kaybeden NERO üyesi 5 rehberlerin ailesinin konuşmaları ile devam eden proğram sonunda rehbelerin anılarını yaşatmak için bölgeleri tamamlanmış çalışma kartlarının takdimi ve sonrasında Adıyaman ve Osmaniye İllerine, destek vermek için gönüllü giden NERO üyesi rehblere teşekkür plaketleri takdim edildi.

Başımız sağolsun NERO...

FİB Haber.com ailesi olarak; Depremde hayatlarını kaybeden rehberlerimize Allah'tan rahmet, kederli aileleriyle, tüm sevdiklerine sabr-ı cemîl niyaz ederiz. Ayrıca bu anlamlı proğrama imza atan NERO ailesinede teşekkür ediyoruz.