İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren Nevşehirli Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği (NEVBİAD) Yönetim Kurulu üyeleri ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Kazım Tekin Başkanlığında Nevşehir'deki depremzedelere yardım gündemiyle olağanüstü toplandı. NEVBİAD üyesi İş insanı Yaşar Eroğlu'nun ofisinde düzenlenen toplantıda Nevşehir'deki depremzede vatandaşlar için gıda yardımı kararı alındı.

Dernek Başkanı Kazım Tekin FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "NEVBİAD olarak, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Nevşehir'de misafir edilen depremzede vatandaşlarımıza yardım gündemiyle Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerimiz ile olağanüstü toplandıda bir araya geldik. 

Ülkemizi derinden üzen depremler sonrası Nevşehir'de misafir edilen depremzede vatandaşlarımızın durumları ve ihtiyaçları hususunda Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel ve Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Savran ile irtibat halindeyiz. Yaptığımız istişareler sonrası Nevşehir'de bulunan yaklaşık 30 bin depremzede vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarının karşılanması için bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. NEVBİAD üyemiz değerli iş insanları Yaşar Eroğlu ve Fazıl Çekirdekçi'nin yatırdıkları ilk bağışlarıyla başlattığımız kampanyamızı bir kaç gün içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. 

Yine toplantıda aldığımız karar doğrultusunda, Nevşehir'deki depremzede vatandaşlarımız için başlattığımız kampanyamızda alışverişimizi kendi yerel esnafımızın kazanması için şehrimizdeki gıda toptancılarından yapacağız. Nevşehir Valimiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında toplu olarak alacağımız bu gıda maddelerini, Valiliğin ve Belediyenin Organize ettiği yardım noktasındaki depolara vericez. Onlarda paketleme yaparak ilimizdeki ihtiyaç sahibi depremzede ailelere dağıtıcaklar. 

NEVBİAD olarak, gerek Valiliğimizle gerekse Belediye Başkanlığımızla işbirliğimizi sürdürürek, şehrimizde ağırladığımız depremzede vatandaşlarımıza bu şekilde destek olacağız. Bizler NEVBİAD ailesi olarak her zaman, her şartta Devletimizin, Halkımızın hizmetindeyiz; her zaman olduğu gibi..." ifadelerinde bulundu." ifadelerinde bulundu.