Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi köyünde vatandaşlar köy muhtarı Fatih Mehmet Çınar öncülüğünde depremzedelere ulaştırılması için toplanan 5 tır ile 130 ton patatesi deprem bölgesine gönderdi.

Şahinefendi köyü muhtarı Fatih Mehmet Çınar FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; “Öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı duyduğumuz büyük üzüntülerimizi bildiriyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bugünler devlet millet el-ele vereceği dayanışmanın önemli olduğu günlerdir. Bizde karınca kararınca Şahinefendi köyü olarak depremzedelere ulaştırılmak üzere 130 ton patates ile 6 minübüs kuru gıda gönderiyoruz." dedi.

Muhtar Çınar; "Pandemi döneminde elimizdeki kalan patatesleri Devletimiz hazineyi bizlere açtı, mahsulümüzü aldı ve sosyal yardımla dağıttı. Şimdi ise sıra bizde. Bizlerde devletimize milletimize destek olma adına köyümüzden 5. Tırımızı toplam 130 ton patatesi Nevşehir Valiliği koordinesinde, deprem bölgesine gönderdik. Yardım tırlarımızdan İki tırı Hatay, iki tır Kahramanmaraş ve bir tırda Adıyaman'a sevk edildi. Bu araçta yer alan 1100 çuval patatesleri hedefimiz 1100 haneye ulaştırmak.

Ben bu vesile ile depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yüreği onlarla atan tüm bağışçı patates üreticilerimize, yine çeşitli yardımlarda bulunan köy halkımıza ve bu yardımları tırlara yüklenmesi için özveri gösteren köyümüz gençlerine minnettarım hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerinde bulundu.