Nevşehir Barosu avukatlarından Av.Muhammed Feyzi Aygün, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığı’na başvuru yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Av. Muhammed Feyzi Aygün, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran'ı makamında ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

AK Parti Nevşehir 28. Dönem Milletvekili A. Adayı Av. Muhammed Feyzi Aygün, resmi başvuru sonrasında yaptığı açıklamada şunları ifade etti; "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde bugüne kadar herbir toz zerresine ayrı ayrı muhabbet beslediğimiz Nevşehir’imizden 28. Dönem Adaylık başvurumuzu AK Parti Nevşehir İl Binamızda bu akşam itibariyle resmî olarak yapmış bulunuyorum. 

Sokaklarında büyüğümüz, esnafında yemek yediğimiz, stadyumunda kah gülüp kah üzüldüğümüz, okullarında okuduğumuz vatanımızın bizdeki tezahürü olan Kadim Şehrimizi Türkiye Yüzyılı’nın öncüsü yapmak ve hemşehrilerimizle bir ve beraber bayrağı daha da ileriye taşımak için biz de varız. Bu sebeple, Tüm sıfatlarımızı bir kenara bırakarak Sn. Cumhurbaşkanımızın asil ve kutsal mücadelesine Nevşehir’den destek olabilmek için yola revan olduk. 

Bu sebeple, kalbi olan niyetimizin Sn. Cumhurbaşkanımızın davasında yanında dimdik durmak olduğunu beyan etmekle beraber 28.  Dönem Nevşehir Milletvekili Aday Adayı olduğumu kıymetli büyüklerim, dostlarım ve kardeşlerim başta olmak üzere kamuoyuna duyuruyorum.

Gönülden selam ve sevgilerimle."

Av. Muhammed Feyzi Aygün Kimdir?

02.05.1989 tarihinde Nevşehir’de doğdu. İlköğretim ve Ortaöğretimimi Nevşehir’de tamamladı. Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden burslu olarak derece ile mezun oldu. Malta’da EC International Language School'da ingilizce dil eğitimi alarak Upper Intermadiate derecesiyle mezun oldu. Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans programında "TCK 220/7. madde Örgüte Üye Olmamakla Birlikte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme" konulu tez çalışması devam etmektedir. Okul bitimine müteakip İstanbul Adliyesi Hakim Savcı adaylığı stajından sonra hakimlik mesleğine başladı. İlk olarak Ordu Adliyesi İcra - İnfaz Hakimliği göreviyle hakimlik mesleğine başladı. Daha sonra 17-25 Aralık darbe girişimine müteakip Adalet Bakanlığı'nda ihtiyaç baş gösterdiğinden, Adalet Bakanımızın tensibiyle, Adalet Bakanlığı emrine tetkik hakimi olarak atandı. Adalet Bakanlığında Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ve Müsteşarlık makamında tetkik hakimliği görevinde bulundu. Bu görevi sırasında ülkemiz ve yargı adına büyük önem gösteren 2014 yılı HSYK seçimlerinde kuruluşunda fiilen bulunduğu Yargıda Birlik Derneği'nin HSYK adaylarının seçilebilmesi için Türkiye'nin tüm bölgelerinde faal ve aktif olarak görev yaptı. Akabinde Yüksek Yargı Üyeleri, Cumhuriyet Başsavcıları ve Adalet Komisyonu Başkanlarının AİHM çalışmaları programında koordinatör olarak görev aldı. Bu görevi nedeniyle Strasbourg'ta bulundu. Sonrasında Kırıkkale Keskin Asliye Ceza Hakimliği ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı yaptı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'nın önerisi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla İstanbul Adliyesi terörle ilgili davalara bakmakla yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği görevine getirildi. Bu mahkemede "Şikede Kumpas" "Sabiha Gökçen Havalimanı'na gerçekleştirilen saldırı" "15 Temmuz gecesi AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan işgal girişimi" gibi darbe davalarında hakim olarak görev aldı.

Anılan görevlerde bulunmasına müteakip, avukat olan kardeşinin 24 yaşında trafik kazasında vefatı üzerine manevi olarak sıkıntılı bir dönem geçiren ailesinin fiilen yanında bulunmak için mesleğinden istifa ederek Nevşehir’e döndü ve serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

AK Parti Nevşehir 6. Olağan İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Merkez Yürütme Kurulunda Seçim İşleri Başkanlığı görevine getirildi. Bu süreçte 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptı. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Nevşehir Seçim İşleri Başkanlığı olarak en başarılı on il arasına girerek Ak Parti Kızılcahamam kampında Nevşehir teşkilatı adına ödül aldı. 2021 yılında Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın tensibiyle Nevşehir İl Başkanlığı görevi için Cumhurbaşkanımızla görüşme için çağırıldı.

Nevşehir Belediye Spor Kulübünde Hukuk İşleri Sorumlusu ve Basın Sözcülüğü görevini 4 yıl boyunca sürdürdü. Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nde Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak halen görev yapmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.