Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyü sakinleri, ‘Kolektif Yaşam Örneği’ sloganıyla, başlattıkları imece usulü çalışmalarıyla hem çevreye duyarlılık hem diğer köylere örnek hem de dayanışma örneği sergiliyor.

Dayanışma içinde çalışıyorlar...

Akpınar Köyünün ortak malı yani köy tüzel kişiliğine ait tarla, köy halkının katılımlarıyla imece usulü traktörlerle sürülerek ekime hazır hale getirildi.

Akpınar köyü Muhtarı Minnet Abdioğlu FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Mevsim itibari ile zamanı gelmişken köyümüzün okul tarlasını yine köyümüz adına ekip sürmek için muhtarlık olarak köy halkından rica ettim. Sağolsunlar köylü hemşehrilerimde beni kırmadılar... Köyümüze ait tarlamızı imece usulü ile her yıl olduğu gibi 12 traktör ile sürdük. Hepsi gönüllü olarak çalıştılar. Tarlamızdan elde edilecek tüm gelirler yine köyümüz ihtayaçları için kullanacağız." dedi.

Muhtar Abdioğlu; "Akpınar köyü burası... Köy dayanışması köyümüzün birlik beraberlik görüntüsü ile tüm köylere örnek oluyoruz. Tüm köy halkımdan Allah razı olsun hepinizle gurur duyuyorum. Her şey Akpınar için..." dedi ve "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" ata sözünü hatırlatarak ekledi; inşallah; "Hasat zamanıda görüşürüz..." dedi.

Mevsim itibarı ile hem kendi tarlalarımızı hemde köyümüz tarlalarında çalışıyoruz diyen Muhtar Abdioğlu; “Son yıllarda tüm dünya ayağı çamurlu çiftçilerin kıymetini herkes daha iyi anladı. Beslenmenin ne demek olduğunu, tamamen doğal ve organik ürünün ekimi biçilmesi üretilmesi daha bir değer kazandı. Artık genleriyle oynanmış hormonlu tohumlar yerine ata yadigarı geleneksel yerli tohumlar üreterek özümüze dönmenin zamanı geldi. İnşallah, unuttuğumuz kendi yemek kültürümüzle de daha sağlıklı nesiller yetiştireceğiz.” dedi.

Muhtar Abdioğlu son olarak Akpınar köyü adına bugün taralada çalışan vatandaşlArı isimlerini sayarak hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.

Tarla sürmeye traktör ile gelenler;
1 Minnet Abdioglu 
2 Menderes Sarıtoprak 
3 Ali Fuat Yurttaş 
4 Ekrem Özkan 
5 Ertuğrul Çavuşoğlu 
6 Sefer Çelik 
7 Akif  Ferah 
8 Cafer Abdioglu 
9 Recep Yılmaz 
10 Yüksel Yılmaz 
11 Aşır Ferah 
12 Recep Yurttaş

.........................

Okul bahçesi ve nezarlıklar temizlenip bakımı yapılıyor...

Öte yandan Akpınar köyü Muhtarı Abdioğlu; "Muhtarlık olarak yürüttüğümüz çalışma kapsamında, mezarlık ve okul bahçesinde ilaçlama çalışmalarını tamamladık. Her yıl olduğu gibi kurban bayramından önce mezarlığımız tertemiz oldu bu şekilde halkımızın ziyaretine hazır hale getiriyoruz. Camimizin bahçesinde de ot biçimini yaptırdık. Oturmakla muhtarlık yapılmaz muhtarlık sahada yapılır." dedi.