Nevşehir-Aksaray yolunun 4-10.km.leri arasında yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.  

NEVŞEHİR'DE BİR GARİP YOL HİKAYESİ!

Hikâye diyoruz çünkü, yılan hikayesine dönen bir yoldan bahsediyoruz.
Söz konusu yolun adı, bir çok kazaların yaşandığı Nevşehir-Acıgöl ve  Acıgöl-Aksaray yolu

KAPADOKYA'YA GİRİŞ YOLU...

Niğde-Ankara Otoyoluna bağlanan, toplamda 70 km olan Nevşehir-Aksaray kara yolunun Nevşehir-Acıgöl arası ve Acıgöl-Aksaray arası çok bozuk.

Nevşehirli bir vatandaşımız FİB Haber whatsapp ihbar hattına gönderdiği mesajla şikayetlerini şu şekilde dile getirdi; "Yıllardır bu yolun yapım çalışmaları devam etse de bir türlü tamamlanabilmiş değil... Acıgöl çevre yolunda aylardır tek yönden trafik veriliyor yol yapımı nedeniyle. Acıgöl çevre yolunun bir şeridi yapılıp öbür şeride geçilemedi bir türlü. Trafik çok yoğun sürücüler dikkatsiz. Birçok kaza oldu ve oluyor.

Acıgöl çevre yolu bağlantı noktalarında trafik ışıklandırmaları yetersiz. Özellikle Acıgöl Jandarmadan çevre yoluna girişte trafik ışığı yok ve bu giriş yolu çok kontrolsüz. Sürücüler yolu görmüyor ve çok tehlikeli. Acıgöl Jandarmadan Acıgöl Çevre Yoluna girişe kesinlikle bir trafik ışıklandırması yapılmalıdır. Aynı zamanda bahse konu yolda Trafik çok yoğun sürücüler dikkatsiz. Birçok kaza oldu ve oluyor. Nevşehir-Acıgöl kara yolu arasında daha önce yapılan asfaltlarda bile yer yer bozukluklar var." dedi.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir Milletvekilleri başta olmak üzere ilgili Bakanlıklardan bir çok kazalara sebebiyet veren Kapadokya giriş kapısı olarak bu Nevşehir-Aksaray D-300 kara yolunda gerekli incelemelerin yapılıp karınca hızında ilerleyen Nevşehir-Acıgöl yol yapım çalışmalarının biran önce tamamlanması için hızlandırılmasını ve konforlu bir yol haline getirilmesi bekliyoruz. 

6 km’lik yol yapmanın bu kadar zor olduğu dünyada başka bir örneği var mıdır? merak ediyoruz. Başta ulaştırma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ilgili her birimi göreve davet ediyoruz.

NOT: Muhataplardan gelecek cevabı da noktasına virgülüne dokunmadan burada yayımlayacağız.

İşte karınca hızında ilerleyen Nevşehir-Aksaray yolundan görüntüler...