Nevşehir Barosu Başkanı Av. Murat Boz, TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Baro Başkanları ile birlikte, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret ederek Avukatların Yaşadığı Sorunları ve Çözüm Önerilerini İletti.

Heyet, Bakan Yerlikaya'ya avukatların kollukta yaşadıkları sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerini ileterek TBB ve Baroların hasar danışmanlık şirketlerine karşı yürüttüğü mücadeleye ilişkin bilgi verdi. Aynı zamanda bu konuda ortak çalışma ve mücadele yöntemleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette:

Hasar danışmanlık şirketlerinin avukatların ve vatandaşların aleyhine yarattığı mağduriyetlerin giderilmesi, şirketler ile ilgili avukatlardan gelen şikayetler, avukata yönelik şiddete ilişkin alınması gereken önlemler, avukatların, hakim ve savcılarla eşit koşullarda silah ruhsatı almalarının sağlanması konuları görüşüldü.

Nevşehir Baro Başkanı Av. Murat Boz'un da yer aldığı görüşmede ayrıca meslektaşlarımızın illerde yaşadıkları bazı yerel sorunlar ve bu sorunların çözüme yönelik talepler de iletildi.

Boz yaptığı açıklamasında; "Türkiye Barolar Birliği yönetimi ve Baro Başkanlarıyla birlikte İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya yi ziyaret ederek, Avukatlarin ve Baroların sorunları hakkında bilgi verdik" dedi.

Editör: Fikret Capacı