Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin billboardlara asılan afişlere yönelik bir takım sosyal medya mecralarında yapılan eleştirilere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile açıklık getirdi.

Nevşehir'in çeşitli noktalarında yer alan billboardlara Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde afiş asıldığını söyleyen Belediye Başkanı Savran, afişlerle ilgili itirazların ancak sorumlu olduğu İlçe Seçim Kuruluna yapılması gerektiğini ifade etti.

Savran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

"Nevşehir Merkez İlçe sınırları içerisindeki Açık Hava Reklamları İşletmeciliği Nevşehir Belediyesi Turizm ve Spor A.Ş. bünyesinde faaliyet göstermektedir.

24 Nisan 2023 tarihinden itibaren Açık Hava Reklamları, YSK tarafından belirlenen kurallara göre sıralı sistem ve eşit dağıtım şeklinde kanun ve kurallara uygun şekilde uygulanmaktadır.

Ayrıca Nevşehir Merkezdeki tüm siyasi parti Açık Hava Reklam çalışmaları uygulama işlemleri de Turizm ve Spor A.Ş. bünyesindeki Açık Hava Reklam İşletmeciliği personelleri tarafından uygulanmaktadır. Bahse konu işlemler ve afişler ile ilgili olarak Merkez İlçe Seçim Kurulu yetkilidir ve olası itirazlar ancak bu kurula yapılabilecektir." dedi.

Ne olmuştu?

Nevşehir'deki bazı bilbordlarda asılan afişlerde “YPG terör örgütü değildir” yazısı ve hemen yanında da bir karekod yer aldı.

Soosyal medyaya servis edilen bu afişlere tepki göstererek Nevşehir'e gelen CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Halk TV'ye canlı olarak katılarak billboardlara asılan bu afişlerle ilgili Valilik ve Belediye'yi sorumlu tutarak kaldırılması için kendilerini göreve davet etmişti.

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'ın Nevşehir kent merkezinde yer alan afişlerin önünde yaptığı açıklamalarına CHP Nevşehir İl Başkanı Tayfun Ceylan ve İYİ Parti İl Başkanı yücel kesen'de eşlik ederek destek verdi.

Bu afişle birlikte Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YPG terör örgütüne yönelik yakın geçmişteki sözleri yeniden gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayın programlarında "YPG'yi terör örgütü olarak görmeyiz. Halkını savunan bir örgüt olarak görürüz", "YPG bize mi saldıracak?" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.