İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli yaptığı yazılı açıklama ile Nevşehir Belediyesine Çağrı'da bulundu. İl Başkanı Kuzeyli çağrısında şunları ifade etti;

"Yaşadığımız deprem süreci gösterdi ki yeşil alanların özensizce imara açılması, gerekli denetimlerin yapılmaması maalesef çok üzücü sonuçlar doğurmaktadır.

Bundan sonra herkes kendi bölgesini, kendi şehrini titizlikle incelemeli, gerekli işlemleri yapmalıdır. Bu kapsamda şehrimizin en kalabalık yerlerinden biri olan ve Meteris Meydanı olarak da bilinen yerdeki bina hususunda Nevşehir Belediyesine çağrıda bulunuyoruz. Fotoğraflardaki yer, yeşil alan olan bir bölgenin yeterli araştırma yapılmadan imara açılması sonucu mahkemenin inşaatı durdurma kararına rağmen meydana getirilmiştir. Devamındaki süreçte Danıştay, bu inşaatın imar planını iptal etmiş olup bu kapsamda senelerdir duran bu görüntüdeki bina imara aykırı konuma geçmiş ve yıkılması gerekmektedir.

Öte yandan senelerdir bu şekilde durması dolayısıyla gözle görülür yıpranmalar ve tehlikeler de meydana gelmiş, özellikle gece saatlerinde tekinsiz bir durak haline gelen imara aykırı binaya müdahale edilmelidir. 

Bununla beraber oturduğu dairenin altında işletme olup da kolonlarının kesildiğini gören hemşehrilerimizi bu hususta ihbarda bulunmaya çağırıyoruz.

Nevşehir Belediye Başkanlığını mahkeme kararını uygulamaya davet ediyor, mahkeme kararına rağmen inşaata devam edileceği yönündeki söylentileri ise şehrimizin belediyesinin böyle bir şeye göz yummayacağını ümit ederek duymamaya çalışıyoruz. 

Sürecin takipçisi olacağız."