Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Nevşehir’e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Beraberinde partisinin bazı milletvekilleri ve İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ali İhsan Parlatan ile belediye başkanlık binasına gelen Dervişoğlu’nu burada Belediye Başkanı Rasim Arı ve partililer karşıladı.

Bu arada Dervişoğlu’nun ziyareti öncesinde, geçtiğimiz yıllarda indirilen T.C. ibaresi belediye binasının tabelasına yeniden eklendi. Dervişoğlu, tabela önünde Belediye Başkanı Rasim Arı ve partililerle birlikte fotoğraf çektirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, burada yaptığı açıklamasında; "Bugünün bir önemi var. Bu zamana kadar sosyal medyada basında da yer almıştı. Nevşehir Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresini koymadı diye eleştiriliyordu.  

Burada Sayın Başkan'ın eleştirilecek bir yanı yok. Bu bizim ziyaretimizin gecikmesiyle alakalı bir durumdur. Çünkü belediye başkanı olarak seçildiği gün ‘belediye binasındaki tabelaya Türkiye Cumhuriyeti'ni ekleyeceğim gün sizi yanımda görmek istiyorum’ demişti bana. Ben de bugün o sözü yerine getirmek için buradayım. Türk Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyet elbette ki iki harften ibaret değildir. O cumhuriyetin değerleri vardır. O cumhuriyetin kazanımları vardır. O cumhuriyetin bize yüklediği sorumluluklar ve  geleceğe koyduğu vizyonları vardır. Vizyonu vardır. O sebeple bugün ne Nevşehir Belediyesi'nin tabelasına koyacağımız Türkiye Cumhuriyeti ibaresi aslında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıktığımızın da bir delili olarak tarihe geçecektir. Bu hazırlık için de kendisine çok teşekkür ediyorum. Nevşehir'in kendi değerleriyle, kendi kültürel değerleriyle ve o değerleri koruma iradesiyle Türkiye'de çok önemli izler bırakacak işlere imza atacağına da inanıyorum." dedi.