TFF 3. Lig 4. Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren Nevşehir Belediyespor, deplasmanda İtanbul temsilcisi Sultanbeyli Belediye Spor'a 1-0 yenilerek ateş hattından çıkamadı. Teknik Direktör Halim Karaköse, son dakikalara kadar direndiklerini belirterek, önlerindeki maçlarda başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Dengeli Bir İlk Yarı

TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Nevşehir Belediyespor, 27. hafta karşılaşmasında deplasmanda Sultanbeyli Belediye Spor'a 1-0 mağlup oldu.

Maçın ilk dakikalarında her iki takım da dengeli bir oyun ortaya koydu. Sultanbeyli Belediyespor, Mert Polat ve Enes Filiz ile ataklar düzenledi. Nevşehir Belediye spor ise Umut Sözen ve Ender Alkan ile tehlike yarattı. İlk yarı golsüz 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı 74. dakikasında Can Bayırkan'ın golü ile ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. 79. dakikada ev sahibi ekipte Hasan Güleryüz kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda Nevşehir Belediyespor'un geliştirdiği ataklardan ve baskıdan sonuç çıkmayınca maçta Sultanbeylispor'un 1-0 galibiyeti ile sona erdi.  

Bu sonuçla 26  puanda kalan kırmızı-beyazlılar 27'inci haftayı 12'inci basamakta tamamladı. 

Nevşehir Belediye Spor 14 Nisan 2024 Pazar günü saat:15.00'te Güneş Holding Çankaya Spor Kulübü ile deplasmanda oynayacak.

Ligden düşmeye aday 7 takım

Ligde son 3 haftaya girilirken alt tarafta küme düşme potasında yer alan 7 takım büyük bir mücadele gösteriyor. İşte küme düşme potasında yer alan takımlar;

Üç takımın düşeceği ligde yedi takım kıyasıya mücadele veriyor. İşte o takımlar ve puanları

  • 9.Bergama Sportif AŞ. 28
  • 10.İdaş Çatalcaspor 26
  • 11.Siirt İl Özel İdarespor 26 
  • 12.Nevşehir Belediyespor 26
  • 13.Çankaya Spor Kulübü 26
  • 14.Elazığ Futbol Kulübü 26
  • 15.Sultanbeyli Belediyespor 23

Nevşehir Belediyespor’un En Zor 3 Haftası: İşte Kalan Maçlar!

3. Lig 4. Grup’ta 26 puanlı Nevşehir Belediyespor, küme düşme hattında bulunuyor. Ligin bitimine ise 3 maç yani 9 puan var. Bu durumda Nevşehir Belediyespor'un matematiksel olarak halen daha ligden düşme tehlikesi var. Peki Nevşehir Belediyespor'un, kalan maçları hangileri? 

Nevşehir Belediyespor'un kalan 3 haftada oynayacağı maçlar şöyle;

Nevşehir Belediye Spor  - Güneş Holding Çankaya Spor Kulübü

Sebat Gençlik Spor - Nevşehir Belediye Spor (D)

Nevşehir Belediye Spor - Bıtexen Adana 1954 Futbol Kulübü