Nevşehir Belediyespor, TFF 3.Lig 1.Grup 34.hafta karşılaşmasında evinde Eskişehirspor’u ağırladı. Nevşehir Belediyespor ilk maçta deplasmanda 2-1 kazandığı rakibini bu kez 3-2 mağlup ederek grubu 6.sırada tamamladı ve adını play offlara yazdırdı. 

Rahat galibiyet dostça mücadele

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Nevşehir Belediyespor, ligin son haftasında evinde Eskişehirspor’u konuk etti. Sahadan 3-2 lik galibiyetle ayrılan Kırmızı-Beyazlı temsilcimiz Play-Off'lara kalarak 2. Lig umuduyla ligi tamamladı.

Nevşehir Belediyespor play-off’a kaldı! 

Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ama umduğunu bulamayan Nevşehir Belediyespor, kalan haftalarda toparlanarak elde ettiği başarılı sonuçlarla bitime 1 hafta kala deplasmanda Karbel Karaköprü Belediye Spor'u 2-0 mağlup ederek 5. olmayı garantileyerek play-off müsabakalarını oynamaya hak kazandı.

Nevşehir Belediyespor en son Nevşehirspor ismiyle 1987-1988 sezonu sonunda grubunda şampiyon olarak 2. Lig'e yükselmişti.

PLAYOFF 1.TUR RAKİBİMİZ 52 ORDUSPOR FK

TFF 3. Lig 1. Grup’ta ligi 5. sırada tamamlayan Nevşehir Belediyespor, play-off müsabakalarında ligi 3. sırada tamamlayan 52 Orduspor FK ile eşleşti.

52 Orduspor FK-Nevşehir Belediyespor

TFF 3. Lig Play-Off Sistemi; 

• Her üç grupta 2, 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımlar Play Off müsabakalarına katılır. 

• Normal sezonu 2. sırada bitiren takımlar doğrudan Play Off Finaline yükselir.

• 3. ile 6. takım 4. ile de 5. takım, maçlar 3 ve 4. sıradaki takımların sahasında olmak üzere tek maç eleme usulüne göre karşılaşır.

• Kazanan takımlar, ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımın sahasında olacak şekilde çift maç eleme usulüne göre karşılaşır.

• Çift maç sonucunda tur atlayan takım finale yükselir ve finalde ligi 2. sırada bitiren takımın rakibi olur.

• Her grupta ayrı ayrı oynanacak olan Final müsabakalarını kazanan 3 takım daha TFF 2. Lig'e yükselir.