Çocukların bilim ve mühendislik alanlarına ilgisini ve STEM becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen First Lego League - Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Festivali "Super Powered - Enerji" teması altında AGÜ’de gerçekleştirildi.

Çocukların enerjinin üretilmesi, depolanması, dağıtılması ve tüketilmesine odaklı bir soruna yönelik çözümlerini Lego modelleri ve Anlat Bana posterleriyle sunduğu festivalde Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle de takımlara kupaları verildi.

Nevşehir Bilsem'den bir büyük başarıda Kayseri'den ....

14 okulun katıldığı festivalde Nevşehir BİLSEM'in Minik Bilim Kahramanları 2 kupa kazandı....

Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Ahmet Emre Ergin yaptığı açıklamada; "Haftasonu Kayseri İli AGÜ'de gerçekleşen First Lego Legue Explore 9. Sezon Türkiye Finallerine 2 takım halinde katılım sağlayan ve "Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler İle Duyarlı Kaşifler" ödüllerini kazanan öğrencilerimizi ve takım koçları öğretmenlerimizi tebrik ederim" dedi.

Ergin açıklamasında devamında şunları ifade etti;"

İşte Enerji Yıldızları Takımı Öğrencilerimiz: Duru Karakaya, Beren Çakacı, Zeynep Ergin, Ege Küfeciler, Rukiye Melek Karaşahin ile

Süper Enerji Takımı Öğrencilerimiz: Kıvanç Özgün, Hediye Zeynep Karataş, Zeynep Zişan Kolman, Egemen Ekici, Arda Kök, Ömer Aras Odabaşı ve Takım Koçları Canan Dursun, Aylin Akyüz ve danışman öğretmenleri Mustafa Yalım'a teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

İlkokul kategorisinde gerçekleşen Enerji Temalı bu yarışma ile öğrencilerimiz uzun vadeli bir çalışma gerçekleştirdiler. Enerji hakkında araştırmalar yapıp, araştırma sonuçlarını mühendislik defterlerinde takım arkadaşları ile paylaşan öğrencilerimiz legolarla araştırmalarını ve fikirlerini tasarıma dönüştürdüler. Böylelikle nitelikli mühendis olma yolunda ilk adımlarını atan öğrencilerimiz bu çalışmalarını kazandıkları kupalarla taçlandırdı. Öğrencilerimize yol gösteren öğretmenlerimizi tebrik eder, daha nice başarılara ulaşmalarını dilerim." dedi.