Afganlı Mülteci Aile Nevşehir'de Demokrasi ve Şehitler Mitinginde Demokrasi Nöbetine Katıldı...

Nevşehirli mülteciler adına sahneye çıkan Afganlı Emine Rehimi Diriliş meydanında yaptığı konuşmasında 15 Temmuz Darbe girişimini lanetleyerek, Nevşehir Afganlar Omuz Omuza diyerek destek verdi.

Nevşehir Afganlar Omuz Omuza !!!

Bismillahirrahmanirrahim diyerek konuşmasına başlayan Afganlı Emine Rehimi, "4 yıl önce Afganistanda ki Talaban zülmü ve ülkemiz bizlere gerekli güvenlik sağlayamadığı için vatanımızı terk ederek Türkiye ye geldik. Şu anda kendi ülkemizdeki olaylara benzer bir olay Türkiye de yaşandı. Ama çok şükür ki Türk milleti bu olumsuzluklara izin vermedi savaştı ve kazandı. Misafirperver Türk milletinin derdi bizim derdimizdir, ülkenizde yaşayan Afganistanlılar olarak sizlerin yanınızdayız. Biz Afganlılar olarak Nevşehirle Türkiye ile tek yürek omuz omuza sizlerin yanınızdayız "dedi. 

Daha sonra sahneye çıkan 7 yaşındaki Afganlı ilkokul 2.sınıf öğrencisi Ali Sijad'ta ilk olarak Türk Bayrağını öptü sonra Afganistan bayrağını öperek mikrofonda binlerce Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlara İstiklal Marşını çok temiz bir Türkçe ile okudu. 
 
Mülteci Afgan çocuğun okuduğu istiklal marşı yürekleri dağladı!

Nevşehir'de İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan 7 yaşındaki minik Afganlı Ali Sijad ayakta alkışlandı.

Sahnede 
Önce Türk Bayrağını, sonra Afganistan bayrağını öpen minik Afganistanlı Ali Sijad güzel Türkçesiyle okuduğu İstiklal Marşı ayakta alkışlandı.

4 yıl önce Afganistan'da ki iç savaş sebebiyle ülkemize sığınarak Nevşehir'e yerleşen Rehimi Ailesi adına Baba Esadullah Musevi Türkiyede bulunmaktan dolayı özellikle Nevşehir halkının misafirperverliği adına teşekkür ediyorum dedi.