Karayolları 6.Bölge Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Caddesi Mado Kavşağı ile Yavuz Sultan Selim Köprülü Kavşağı (Avanos Kavşağı) arasında devam eden yol yenileme çalışmaları Nevşehir'de vatandaşları perişan etti... 

Devam eden yol çalışması Nevşehir'in kabusu oldu.

Nevşehir'de Karayollarının bitmeyen yol çalışması isyan ettirdi. Yürütülen çalışma sonrası trafik altüst oldu uzayan araç kuyrukları sonrası sürücüler adeta sinir krizi geçirdi. Karayollarının başlattığı çalışmalarının Ne zaman biteceği ise merak konusu oldu.

Nevşehir'de aynı dert aynı çile bitmiyor 

FİB Haber Merkezi WhatsApp ihbar hattına gelen sayısısız tepkilerin konusu Nevşehir'de devam eden "YOL PROBLEMİ..."

Nevşehir yolunun vebali ağırdır! 

Karayolları yetkilileri bu uyarıları çok acil ciddiye almalıdır.

Görmüyorlar mı?
Takip etmiyorlar mı?
Duymuyorlar mı?
Okumuyorlar mı?

Bu kadar kaza!
Bu kadar karmaşa!
Bu kadar tehlike!

Sabah akşam aynı dert aynı çile: "Sürücüler çılgına döndü vatandaş perişan"

Sabah işlerine akşam evlerine gitmeye çalışan binlerce Nevşehirlinin, trafikte çile dolu saatler yaşadığını dile getiren vatandaşlar, “Nevşehir’de trafik Çin işkencesine dönüştü. Hemşehrilerimiz kentin dört bir yanında sabah akşam ayrı kâbus yaşıyor. 10 kilometre yol 2 saat sürüyor” dedi.

NEVŞEHİRLİLERİN SABRINI TEST EDİYOR 

Plansızlığın Nevşehir’de durumu bu hale getirdiğini ifade eden vatandaşlar, Nevşehir’in hiç mi ulaşım master planı yok. 2000 Evler, 15 Temmuz, Güzelyurt, Esentepe ve Cevher Dudayev mahallelerinde, Acıgöl yolu, çevre yolu trafik çile bülbülüm çile, şehir adeta bir labirente dönüştü. Gerek şehir dışından gelerek bu yolu kullanan sürücüler gerekse Nevşehirli değerli hemşehrilerimiz bu labirentten çıkmak için her gün saatlerce mücadele veriyor. 10 dakikalık yolu 1 saati aşkın sürede gider olduk. Ne zaman biteceği belli değil, muhatap yok.  Şuana kadar devam eden bu yol 6 kişiye mezar oldu. Bunun vebalini kim nasıl verecek?" şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Nevşehir'de yol çalışması ne zaman tamamlanacak?

Nevşehirli vatandaşlar, karayolları tarafından programsız ve plansız işler yapıldığı iddia edilirken, "Nevşehir'i labirente çevirdiler. Eskisi bundan daha iyiydi. Bu ülkenin parasını çarçur ediyorlar, üstüne birde vatandaşlara çile çektiriyorlar. Yarın okullar açılacağı zaman Nevşehir'in trafiğini düşünmek bile istemiyoruz. Vatandaşa ne diye çile çektiriyorsunuz." söylemleri ise dikkatlerden kaçmadı.

 
NEVŞEHİR BU EZİYETİ HAK ETMİYOR 

Nevşehir'in son günlerde hemen herkesin gündeminde Nevşehir’de yaşanan trafik çilesi var. 

Nevşehir’deki trafik sorununun her geçen gün artarak büyüdüğüne dikkat çeken vatandaşlar, son olarak Zübeyde Hanım Caddesi Mado Kavşağı ile Yavuz Sultan Selim Köprülü Kavşağı (Avanos Kavşağı) arasında devam eden çalışmalar nedeniyle Nevşehir’de kent içi trafik durma noktasına geldi.

Tepkili bir başka vatandaşımız ise; "Karayollarından hiç bir açıklama yok, şaka gibi. Bu kadar plansızlık, programsızlık ve vurdumduymazlık olmaz. Nevşehirli hemşehrilerimiz bu eziyeti hak etmiyor” dedi.

ULAŞTIRMA BAKANI SESİMİZİ DUY!

"Ömür biter Nevşehir'de yol bitmez !"

İşte Nevşehirli vatandaşların o tepkilerinden bazıları;

  • Sürücü trafikte yolu bulamıyor şehri kaybediyor
  • Nevşehir merkezi ara sokaklarında gideceği yolu bulmaya çalışan tırlar geziyorlar.
  • Bozuk olmayan yollara harcanan enerji keşke çevre yolu yapımına harcansa şimdi hepimiz daha rahat edecektik.
  • 120 bin nufuslu şehirde trafik çilesi yaşanır oldu. Sanki metropol şehirde yaşıyoruz. Nevşehir trafiği Ankara, İstanbul trafiğini aratmıyor.
  • Yol sorunu için hala hazırda tek bir yetkili çıkıpta konuya el atmış değil. Karayollarından ses yok. Bu sahipsizlikte derdimizi anlatacağımız kimse yok...
  • Ulaştırma Bakanlığına sesleniyoruz. Nevşehir'de bu yol çilesi ne zaman bitecek?
  • Neden bir Allah'ın kulu çıkıpta açıklama yapmıyor?
  • 10 dakikalık yok 1 saati aşkın sürede gider olduk. Ne zaman biteceği belli değil muhatap yok.
  • Turizm şehrinde yakışmayacak çalışma ile trafik felç oldu,
  • Devam eden yol çalışmaları güzergahında bir çok kazalar yaşandı
  • Bu yolda 6 kişi can verdi
  • 2000 Evlerden çarşıya 1 saat 17 dakikada ancak gelebildim.
  • Okullar açılınca Nevşehir trafiğini düşünmek bile istemiyorum
  • “Yol çalışması bir türlü bitmiyor. Bir taraf yapılırken diğer taraf açılıyor. Sürekli böyle. Araç trafiği fazla olunca da sorunlar yaşanıyor. Bizlere hem iş hem de zaman kaybı yaşatıyor. Yetkililerden yol çalışmasının hızlı bir şekilde tamamen bitirilmesini öneriyorum.

  • Çalışmalar geç kaldı.  Yarın okullar açılacak. Çocuklarımızı güvenle okula gönderemeyeceğiz. Bu konuda sessiz kalan yetkilileri göreve davet ediyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kamuoyu adına cevap bekliyoruz !

Evet Nevşehirli vatandaşlarımız tepkilerini bu sözlerle dile getiriyorlar. Söz şimdi yetkililerde, ilgililerde...