Nevşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile Borsa Kavşağı’nın ismi ‘Abdullah Çatlı Meydanı’ olarak değiştirildi. Belediye Meclisi’nin aldığı kararı kamuoyu ile paylaşan Belediye Başkanı Arı, “Bu şehrin meclis üyeleri kendi evlatlarına nasıl sahip çıktığını 28 yıl sonra ortaya koymuştur” dedi.

Borsa Kavşağı’na ‘Abdullah Çatlı Meydanı’ İsmi Verildi

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısının ardından katıldığı Kapadokya Güzel Atlar Diyarı Kayaşehir Festivali lansman toplantısında mecliste aldıkları önemli bir kararı kamuoyu ile paylaştı. Arı, Abdullah Çatlı’nın kardeşi Zeki Çatlı’nın da bulunduğu toplantıda, Nevşehir Belediye Meclisi tarafından Borsa Kavşağı’nın isminin ‘Abdullah Çatlı Meydanı’ olarak değiştirildiğini açıkladı. Arı şunları söyledi;

“Bu şehrin meclis üyeleri kendi evlatlarına nasıl sahip çıktığını 28 yıl sonra ortaya koymuştur. Bugün Borsa Kavşağı’nın ismi Abdullah Çatlı Meydanı olarak değiştirilmiştir. Bu şehrin insanlarına da buradan sesleniyorum. Sizin duyarlılığınıza, sizin hassasiyetinize, sizin beklentinize uygun şekilde tavır alan belediye başkanına ve meclis üyelerine sahip çıkmakta sizin göreviniz. Bizi beceriksizlerin, kabiliyetsizlerin, plan ve proje sahiplerinin yemeklerine ne beni, ne bu şehrin meclis üyelerini meze etmeyeceksiniz. Yıllar sonra atılamaz denilen adımları atan belediye başkanına da sahip çıkacaksınız. Çünkü ben hiçbir tavrımı kendi isteğim, arzum, hevesim, ikbalim, istikbalim için değil bu şehrin beklentisi için atıyorum.”

-‘Herkes Seçilmiş Belediye Başkanına Saygı Gösterecek’

“Bu şehirde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes seçilmiş belediye başkanına saygı duymayı öğrenecek. Öğrenemeyenlere önce ben sonra da Nevşehirli öğretir. Her zaman söyledim, bir kez daha söylüyorum. İki makama hesap veririm. Bir Allah'a iki bu şehrin fertlerine. Şehrin fertleri ve Allah'tan başka hesap vereceğim hiçbir mecri, hiçbir makam, hiçbir güç yoktur. Dün bunun bedelini ödemiş bir belediye başkanı olarak söylüyorum bunu. Bundan sonra da kimse biz beytülmale zarar vermediğimiz müddetçe, herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığımız müddetçe, hırsızlık, yolsuzluk yapmadığımız müddetçe ne bu iradeye, ne de bizim seçilmişliğimize zarar veremeyecektir. Bunu da herkes böyle bilsin ve kafasına soksun. Siyasi dengelerin, siyasetteki diyalogların, siyasetin merkezinde siyasetin nasıl yapıldığını bilmeden başka planların uygulayıcısı olmak için paralı figüranlık kimse de etmesin. Artık bu şehir ayağındaki prangaları kırarak hak ettiği yere gelecek. Bu hak ettiği yere geliş yolculuğunda hiç bir bahanenin, mazeretin arkasına sığınmadım bundan sonra da sığınmayacağım. Eğer şehrin makûs tarihini değiştirmek için, hak ettiği yere gelmesi için attığımız adımlara da herhangi bir şekilde engel çıkartmak isteyen olur ise onları da yerin dibine sokacağımı herkes bilsin. Hiçbir zaman kolay lokma olmadım, olmayacağım.”

-‘Çatlı’nın  Kardeşi Zeki Çatlı’dan Teşekkür’

Belediye Başkanı Arı’nın konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan Zeki Çatlı ise Arı’ya ailesi adına teşekkür ederek kendisini alnından öptü. Arı’nın bugüne kadar hiçbir belediye başkanının cesaret etmediği bir şeyi gerçekleştirdiğini ifade eden Çatlı, “Abdullah Çatlı’nın şehit oluşunun üzerinden geçen 28 senedir tüm belediye başkanlarının kapısını çaldık. On binlerce imza topladık verdik. Alperen Ocakları, Ülkü Ocakları imzalar topladılar verdiler. Kimse eline alamadı, sığ düşündü. Takdir edersiniz ki Abdullah Çatlı ismi partiler üstü bir isim. Bunu anlayamadılar parti sığlığına düşerek o topa girmeye korktular. Ama şimdi nasıl kalkıp Rasim Arı’yı takdir etmezsiniz. Rasim Arı, memleketimiz Nevşehir'in kahramanlarına sahip çıkarak büyük yüreklilik gösterip, nice vatan sevmezi karşısına almak uğruna vefadan vazgeçmemiştir. Bütün gayretlerinden, çalışma ve fedakarlıklarından dolayı Sayın Rasim başkan ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

136E693A 7076 43Fd Aa32 350765Fb6A29

Editör: İbrahim UYSAL