İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Nevşehir’in de aralarında bulunduğu 14 ilde organize suçlarla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 195 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Nevşehir’in de aralarında yer aldığı 14 ilde, organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 195 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Nevşehir dahil 14 ilde eş zamanlı çalışma
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre operasyonlar; Adana, Ankara, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Rize, Şanlıurfa ve Van’da düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüklerince yürütülen çalışmalarda, şüphelilerin suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve örgüte üye olmak, tehdit ve cebir yoluyla vatandaşlardan haksız kazanç sağlamak, silah ve mühimmat ticareti yaparak suç örgütlerine lojistik destek vermek suçlarıyla bağlantılı olduklarının tespit edildiği bildirildi.
Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Operasyonlar sonucunda yapılan aramalarda;
-
41 tabanca,
-
16 av tüfeği,
-
5 kurusıkı tabanca,
-
2 uzun namlulu silah,
-
Çok sayıda fişek, şarjör ve silah parçası ele geçirildi.
Mücadele kararlılıkla sürüyor
Bakanlık açıklamasında, vatandaşları tehdit ve cebir yoluyla mağdur eden, silah ve mühimmat ticaretiyle suç örgütlerine destek sağlayan kişilere yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Operasyonlarda emeği geçen emniyet personeli, KOM Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına teşekkür edildi.
Nevşehir’in de dahil olduğu operasyonlarda 195 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı açıklanırken, kentteki operasyonların ayrıntılarına ilişkin ayrıca bir bilgi paylaşılmadı.





