NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Gençlik Birliği Nevşehir İl Başkanlığı düzenlediği protesto eylemi ile Ak Partiye tepki gösterdi.

Nevşehir merkez Köprübaşı mevkiinde toplanan Türkiye Gençlik Birliğine bağlı gençler sık sık Hükümet İstifa sloganları attı.

Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Özlem Aydın, protesto eylemindeki açıklamalarında “11 Yıl boyunca AKP Hükümeti yol ve yolsuzluktan başka bir şey yapmadı. Yaşadığımız olaylar açıkça ortaya koymaktadır. Yatak odaklarından çıkmıştır delilleri. Artık iplikleri pazara çıkmıştır. Yükselen halk hareketi AKP ve Cemaati birbirine düşürmüştür. Halkı 800 TL asgari ücrete yaşamaya mahkum ederken, vatandaş çocuğuna nasıl ayakkabı alacağını düşünürken bunlar paraları koyacak yer bulamamış, kendilerine ayakkabı kutularını kasa yapmışlardır. Sonunuz geldi soyguncular. Bunca yıldır ülkeyi sömürdüğünüz yeter. 29 Ekim, 10 Kasım, 19 Mayıs’lara öncülük eden Gençlik İktidara taliptir. Bu topraklar bize Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Siz yıktınız, biz inşa edeceğiz. Yeniden kurtuluş savaşı veriyoruz. Bu mücadelenin sonunda kazanacak olan Türk Milletidir. Şimdi size sesleniyoruz. Ey Soygunular, Ey Cumhuriyet Yıkıcıları, Ey İşbirlikçiler 4 Bakanın istifası yetmez. O koltuklarını derhal terk edin. Ayakkabı kutularınızla teslim olun, o paralar halkındır. Biz sizi hak ettiğiniz gibi adil bir şekilde yargılayacağız. Sonunuz geldi artık. Tarihin çöplüğünde yeriniz hazır” ifadelerinde bulundu.

Eylemde yer verilen Ayakkabı kutularını Ak Parti İl Başkanlığının önüne koymak isteyen TGB’lilere Emniyet Mensupları izin vermedi. Bunun üzerine ayakkabı kutuları Esnaf odaları birlik başkanlığının önündeki bir alana konulurken, içerisine bozuk paralar atıldı.