Ankara - Niğde Otoyolu’nun 1. ve 3. kesimleri (178 km), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Nevşehir'e İki bağlantı yolu bulunan Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılışına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve Belediye Başkanı Rasim Arı'da katıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı açılışa ilişkin olarak yaptığı açıklamasında; Ömrünü milletimize hizmete adayan Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle şehrimizden de geçen Niğde Ankara otobanının açılışını gerçekleştirdik. İlimize ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Nevşehir'in Derinkuyu ve Acıgöl ilçe sınırları içerisinden geçen Ankara-Niğde Otoyolu ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz," Ankara-Niğde Otoyolunun tamamlanması ile birlikte Nevşehir Ankara´ya Bir Adım Daha Yaklaştı" dedi.

Yol sadece Ankara ve Niğde'ye hizmet etmiyor. Nevşehir'e, Konya'ya, Aksaray'a, Kırşehir'e de bağlantılarla birleştiriliyor.

Açıkgöz, AK Parti hükumetlerinin yaptıkları yol çalışmalarının sadece ulaşım faaliyeti olarak görülmemesi gerektiğini, insanların hayatları, yaşamları ve sosyal kullanımlarını zenginleştirdiklerini belirtti. Otoyol hizmete girmesiyle birlikte bağlantı yollarındaki trafik güvenliğinin sağlanacağı gibi seyahat sürelerinin kısalacağını, yöredeki turizm ve sanayinin gelişmesine katkı sağlayacağı da unutulmamalıdır. Bu bağmada Ankara-Niğde Otoyolu'nun Nevşehir ekonomisinede olumlu etkileri olacaktır. Ankara-Niğde Otoyolu şehrimiz için imkanları, fırsatları beraberinde getirecektir."

Nevşehir'e İki Bağlantı yolu Bulunuyor...

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde İlleri ve ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolu ile bağlantı yolları Edirne'den Ankara'ya kadar olan mevcut otoyol, Nevşehir'den de Mersin'e, Adana'ya, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya kadar hizmet verecek. 2 noktadan Nevşehir'e bağlantısı gerçekleştirilecek. Birinci olarak Nevşehir-Acıgöl ilçesinden bağlantısı olacak. İkinci olarak ise Derinkuyu ilçesi bağlantı yolu yapılarak otoyol Nevşehir’imize bağlanacak. Ankara-Niğde Otoyolu, Kızılırmak Nehri'ni geçerek, Kırşehir'in merkez ilçesinde bulunan İğdecik ve Gölhisar mahalleleri civarından Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanacak.

AÇIKGÖZ: "Durmak Yok YOLA DEVAM!"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "8 yıldır çabaladığımız ve 30 yıllık bir hayal olan otoyolumuz 4 şehrimize ve Nevşehir’imize hayırlı olsun. 2 ayrı noktadan Nevşehir bağlantısı olacak olan ve 2017 yılı Nisan ayında ihalesi yapılan otoyol ile şimdi Ankara’ya ulaşımımız daha konforlu ve daha güvenli olacak. İktidara geldiği 2002 yılından itibaren 18 yıldır ülkemizin her köşesini bölünmüş yollarla, otoyollarla, hızlı trenlerle ve yeni havalimanlarıyla birbirine bağlayan, şehirlerimiz arasında gönül köprüleri kuran AK Parti hükümetlerimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, şehrimiz ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, otoyolun hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Açıkgöz yaptığı açıklamada; “Yol Medeniyettir Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aziz hemşerilerimize selamlarıyla; Sevdamı z Nevşehir’imize, ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Ankara ili Gölbaşı, Bala, Şereflikoçhisar, Evren İlçeleri; Konya ili Kulu ilçesi; Kırşehir ili Merkez ilçesi; Aksaray ili Ortaköy, Sarıyahşi, Gülağaç, Ağaçören, Merkez ilçeleri; Nevşehir ili Acıgöl, Derinkuyu ilçeleri ve Niğde ili Merkez ilçesi sınırları hayırlı olsun.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Menekşe de yaptığı açıklamada; “Hayaller birer birer gerçeğe dönüşüyor. Geçmişten günümüze hayallerimiz arasında olan Niğde-Nevşehir-Ankara Otoban projemizin bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile 1. ve 3. Etap açılışını gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. "Yol Medeniyettir!" diyerek çıktığımız bu kutlu yolda hizmetlerimiz hız kesmeden devam ediyor ve etmeye de devam edecektir. Bu devasa projenin yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ve bürokratlarına şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Hizmete açılan bu projeyle trafik akışı hızlı, konforlu ve güvenli şekilde sağlanırken pek çok ekonomik faydası da görülecek. Mevcut yolda, 317 kilometreyi 4 saat 14 dakikada kateden bir sürücü, otoyolu kullandığında 275 kilometre giderek 2 saat 22 dakikada aynı noktaya ulaşabilecek.

Erdoğan, "Yol medeniyettir, yolumuz açık olsun"

Ankara-Niğde Otoyolu Haymana Gişeleri mevkiinde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun Türkiye’ye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hizmete açılan bu projeyle trafik akışının hızlı, konforlu, güvenli şekilde sağlanması yanında pek çok ekonomik fayda da görüleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mevcut yolda, 317 kilometreyi dört saat 14 dakikada kateden bir sürücü, otoyolu kullandığında 275 kilometre giderek iki saat 22 dakikada aynı noktaya ulaşabilecektir. Hesaplamalara göre yılda bu otoyol sayesinde ülkemizin vakitten 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon lira olmak üzere toplamda 1 milyar 628 milyon lira kazancı olacaktır. Kazaların azalmasıyla can ve mal güvenliğinin artması bir diğer önemli faydadır. Tuz Gölü, Derinkuyu, Göreme, Kapadokya gibi önemli turizm merkezlerimize erişimin kolaylaşması bu alanda da ülkemize ciddi katkılar sağlayacaktır. Güzergâh boyunca dikilecek 6,5 milyon bitki ve 1,1 milyon metrekare çimlendirmeyle bozkır ikliminin hâkim olduğu bu bölgenin çehresi de değişecektir. Yoğun bir şekilde inşallah ağaçlandırma, çimlendirme bunları da yapmamız lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yol medeniyettir, yolumuz açık olsun" diyerek, beraberindekilerle kurdele kesti ve Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan 178 kilometrelik birinci ve üçüncü kesiminin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra makam aracını kendisi kullanarak yolda deneme sürüşü yaptı.

ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİ YER ALACAK

Proje güzergahı yakınında Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Niğde gibi kent merkezlerinin yanı sıra Tuz Gölü ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezleri yer almaktadır.