Son bir kaç yıldır Nevşehir'in park ve bahçeleri Afrika’dan gelen özel konuklarını ağırlıyor.  Tropikal bölgelere özgü papağanlar, insan eliyle getirildikleri Nevşehir'in ekolojik koşullarına uyum sağlayarak küçük koloniler haline geldi.

Son günlerde Nevşehir merkeze bağlı Nar kasabası ılıca parkı ile Topuzluhan mevkiinde sıkça rastlanılan papağanlar görenleri hayrete düşürüyor.

Edinilen bilgilere göre, Nar kasabası ılıca mevkiinde ağaçlara konmuş  papağanla karşılaşan vatandaşlar çok şaşırdı. Nevşehir'de sayıları hızla artan yeşil papağanlar (İskender papağanları) diğer tropikal türlere göre soğuğa daha dayanıklı. Bu sempatik hayvanlar, Nevşehir'de her an karşınıza çıkıp size 'tropikal' bir sürpriz yaşatabilir. Bizim gibi şanslıysanız, sizde heran bu papağanlarla karşılaşabilirsiniz.

"Nereden kaçmış bunlar? Burası Rio mu? Halüsinasyon mu görüyoruz?" diyenler de vardı, papağanlara çoktan alışmış olanlar da… Nevşehir'e ayrı bir renk katan bu şirin papağanlar, bir vatandaşımızın objektiflerine de eşsiz pozlar verdi!

Papağanları gören bir vatandaşımız, Topuzluhan mevkiinde sıkça gördüğüm yabani papağanlar 3 senedir bu bölgede yaşamayı başarmış görünüyor.

Peki, Nevşehir'de görülen bu papağanlar nereden geliyor nasıl yaşıyor? sorusu ise şimdilik gizemini koruyor. İşte bugün sabah saatlerinde bir vatandaşımızın cep telefonu ile kaydettiği o görüntüler;