Nevşehir'in Derinkuyu ve Acıgöl ilçe sınırları içerisinden geçen Ankara-Niğde Otoyolu ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz," Ankara-Niğde Otoyolunun tamamlanması ile birlikte Nevşehir Ankara´ya Bir Adım Daha Yaklaştı" dedi.

Yol sadece Ankara ve Niğde'ye hizmet etmiyor. Nevşehir'e, Konya'ya, Aksaray'a, Kırşehir'e de bağlantılarla birleştiriliyor.

Açıkgöz, AK Parti hükumetlerinin yaptıkları yol çalışmalarının sadece ulaşım faaliyeti olarak görülmemesi gerektiğini, insanların hayatları, yaşamları ve sosyal kullanımlarını zenginleştirdiklerini belirtti. Otoyol hizmete girdiğinde bağlantı yollarındaki trafik güvenliğinin sağlanacağı gibi seyahat sürelerinin kısalacağını, yöredeki turizm ve sanayinin gelişmesine katkı sağlayacağı da unutulmamalıdır. Yapımı devam eden Ankara-Niğde Otoyolu'nun Nevşehir ekonomisine olumlu etkileri de olacaktır. Ankara-Niğde Otoyolu şehrimiz için imkanları, fırsatları beraberinde getirecektir. İnanıyorum ki açılacak yolla birlikte ticarette canlanma yaşanacaktır. Mesafeler kısaltarak, insanımızın sevdiklerine daha kolay ve sağlıklı kavuşmasını hedefliyoruz. Bir bölümü Kırşehir'den geçecek Ankara-Niğde Otoyolu'nun hayırlı olmasını diliyorum."

Nevşehir'e İki Bağlantı yolu Bulunuyor...

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde İlleri ve ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolu ile bağlantı yolları tamamlandığında Edirne'den Ankara'ya kadar olan mevcut otoyol, Nevşehir'den de Mersin'e, Adana'ya, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya kadar hizmet verecek. 2 noktadan Nevşehir'e bağlantısı gerçekleştirilecek. Birinci olarak Nevşehir-Acıgöl ilçesinden bağlantısı olacak. İkinci olarak ise Derinkuyu ilçesi bağlantı yolu yapılarak otoyol Nevşehir’imize bağlanacak. Ankara-Niğde Otoyolu, Kızılırmak Nehri'ni geçerek, Kırşehir'in merkez ilçesinde bulunan İğdecik ve Gölhisar mahalleleri civarından Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanacak.
 

ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİ YER ALACAK

Proje güzergahı yakınında Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Niğde gibi kent merkezlerinin yanı sıra Tuz Gölü ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezleri yer almaktadır. Bu kesimin tamamlanmasıyla güneydeki turizm ve ticari bölgelere güvenli ve konforlu karayolu ulaşımı sağlanarak, Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar devam eden TEM Otoyolu'nun kesintisi ortadan kalkacaktır.

AÇIKGÖZ: "Durmak Yok YOLA DEVAM!"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "8 yıldır çabaladığımız ve 30 yıllık bir hayal olan otoyolumuzun için artık geri sayım başladı. 4 şehrimize ve Nevşehir’imize hayırlı olsun. 2020 Ağustos ayı sonunda inşallah  kullanacağız. 2 ayrı noktadan Nevşehir bağlantısı olacak olan ve 2017 yılı Nisan ayında ihalesi yapılan otoyol tamamlandığında Ankara’ya ulaşımımız daha konforlu ve daha güvenli olacak.İktidara geldiği 2002 yılından itibaren 18 yıldır ülkemizin her köşesini bölünmüş yollarla, otoyollarla, hızlı trenlerle ve yeni havalimanlarıyla birbirine bağlayan, şehirlerimiz arasında gönül köprüleri kuran AK Parti hükümetlerimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, şehrimiz ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, otoyolun hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara-Niğde Otoyolunu İnceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara-Niğde Otoyolu şantiyesinde ve otoyol hattında helikopterle incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; "Ankara-Niğde Otoyolu’nun tamamlanmasıyla Avrasya bölgesinin en önemli ulaşım ağlarından Trans Avrupa Otoyolu’nun eksik kalan kısmı tamamlanmış olacak. Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol ile erişim sağlanacak" dedi...

Bakan Karaismailoğlu, “Bu otoyol ile Ankara; Mersin’e, Adana'ya, Gaziantep'e ve hatta Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bölünmüş yol ile bağlanmış olacak. Tamamı bittiğinde ise Edirne’den yola çıkan vatandaşımız İstanbul üzerinden kesintisiz bir şekilde Mersin ve Şanlıurfa’ya gidecek” dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu şantiyesinde ve otoyol hattında helikopterle incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu’na, Bakan Yardımcısı Enver İskurt ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da eşlik etti. Karaismailoğlu, hükümet olarak ulaştırma altyapısına büyük önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda yüksek hızlı demiryollarından havalimanlarına kadar tüm ulaşım altyapısının 18 yılda büyük değişim gösterdiğine dikkat çekti.

-Sözleşme Tarihinden Bir Yıl Önce Açılacak

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nun 105 kilometrelik Ankara – Acıkuyu Kavşağı Arası 1. Kesimi ile 57 kilometrelik Alayhan Kavşağı – Gölcük Kavşağı arasındaki 3. Kesimini Ağustos’un sonunda hizmete açacaklarını belirterek, “Biz de bugün açılışa hazır hale gelen otoyolumuzun havadan son incelemesini yapmış olduk.” dedi.

Ankara-Niğde Otoyolu’nun 1,2 milyar Avro yatırım tutarı ile yapıldığını ifade eden Karaismailoğlu, “275 kilometresi otoyol, 55 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğundaki bu otoyol ile Ankara; Mersin’e, Adana'ya, Gaziantep'e ve hatta Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bölünmüş yol ile bağlanmış olacak. Proje ile 12 adet kavşak, yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğunda 5 adet viyadük, 49 adet köprü ve 75 adet üstgeçidi tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

-Bakan Karaismailoğlu, proje ana şantiyesini ve kontrol merkezini ziyaret etti

Karaismailoğlu, projeyi havadan helikopter ile incelemesinin ardından ana şantiyesini ve kontrol merkezini de ziyaret etti. Yatırımda gelinen son durumu yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu, “Biz de bugün açılışa hazır hale gelen otoyolumuzun havadan son incelemesini yapmış olduk. Projemizde gelinen son durumu da yerinde, ilgili bakan yardımcımız ve karayolları yetkililerimiz ile inceledik. Hem ana şantiyemizi hem de kontrol merkezimizi ziyaret ettik. Ağustos ayı sonunda iki kesimde açılışı yapmak üzere tüm hazırlıklarımız tamam” ifadelerini kullandı.

-Kapadokya gibi önemli turizm merkezlerine konforlu ulaşım

Söz konusu otoyolun açılması ile Edirne ile Şanlıurfa arasında kesintisiz karayolu bağlantısının sağlanmış olacağını vurgulayan Karaismailoğlu, “Bu otoyol ile Türkiye’nin doğusunu batısına bağlamış olacağız. Edirne ve İstanbul, Ankara, Nevşehir ve hatta Kırşehir Şanlıurfa’yla kesintisiz otoyol ile bağlanmış olacak. Ayrıca Tuz Gölü ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı konforlu hale getireceğiz” diye konuştu.

-Uluslararası Öneme Sahip Ulaşım Ağı Hizmet Verecek

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nun hizmete girmesi ile Marmara, Karadeniz İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan, uluslararası öneme sahip bir ulaşım ağını da hizmete sunmuş olacaklarını söyledi. Otoyolun, Türkiye’nin hem doğu-batı koridoru, hem de kuzey –güney koridoru için önemli olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Bu vesileyle bu projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadeleri ile tamamladı.

Haberin Videosu