Nevşehir'de saat 20.40 sularında gökyüzünde yaşanan aydınlığın “meteor düşmesi” olduğu iddia edildi. Sosyal medyada da Nevşehir'de göktaşı düştüğü iddia edildi. Peki, göktaşı mı düştü ? Şimdi Nevşehir'de herkes bu soruya cevap arıyor.

Meteor (Göktaşı) nedir?
Gök taşı ya da meteor, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Meteorit düşen nesnenin katı bir kalıntısıdır.  Bu nesne kuyruklu yıldız, asteroit veya meteordur.

Nevşehir'de gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ve meteor olduğu öne sürülen ışık hüzmesi görenleri şaşırttı. Gökyüzünde süzülürken gördükleri yeşil ışık için göktaşı düştüğü ileri sürülürken vatandaşlar kentin farklı bölgesinde ışık topu gördüklerini belirttiler.

Nevşehirli vatandaşlar yeşil renkli bir ışık topu gördüklerini iddia ettiler. Bazıları Meteor (Göktaşı) olduğunu savunurken, görenlerin şaşkınlıkla izlediği olayın ne olduğu merak konusu oldu.

FİB Haber merkezine çok sayıda ihbar gelirken, bir okuyucumuz kendi çektiği görüntüleri haber merkezimize göndererek; " Saat: 22.40 civarıydı bir anda gökyüzü yemyeşil oldu. Nevşehir ACIGÖL yolunda görüldü." dedi.

Bir başka okuyucumuz ise aynı görüntüye Nar kasabasından şahit olduğunu iddia etti. 

İşte Sosyal medyada da gündem olan iddia: Nevşehir'e meteor mu düştü? yorumları...

Hilmihan Gürlevik
Evet kapının onundeydim öyle bir parlama şekli olamaz

Ali Ceranoğlu
Nereye

Hilmihan Gürlevik
Hemde çok yakinlarimiza düşmüş olabilir bu saatte böyle bir parlaklık ilk defa görüyorum toptancilar sitesinin bir sokak üstü pırıl pırıl oldu ????

Mehmet Ayıkbaba
Aynen bire bir gördüm

Cemil Çöloğlu
O ne biçim şey

Ömer Konukaldı
Aynen abi bende gördüm

Kardesler Branda
Taş yağıyor başımıza taş 

Ahmet Kozan
Mavi bir parlaklık gördüm polis ışığı sandım polis yok ortada..