Nevşehirli SMA Tip 1 hastası 4 aylık Yusuf Eren'in tedavi masraflarının karşılanması amacıyla Valilik izniyle başlatılan gönül kervanına Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasıyla büyük destek geldi. 

"Yavrumuzun Tedavisi İçin Destekte Bizde Varız"

Nevşehirli SMA hastası minik Yusuf Eren'e yardım kampanyasına destek vermek için İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru'nun makam odasından bizzat yürüttüğü canlı yayın proğram dün akşam saat:21:30'da başlayıp 00:00 da bitti.

Kampanyayı İl Özel İdaresi'ndeki makam odasından canlı yayınla başlatan Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Türkiye’nin en küçük SMA hastalarından Nevşehir'de yaşayan Aynur ve Yüksel Gostak çiftinin 4 aylık minik yavrusu Yusuf Eren için “Haydi dayanışmaya” sözleriyle başlattı.

 "Yusuf Eren’e Umut Ol" Kampanyasına destek olmak için Sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Genel Sekreter Kamil Duru, SMA hastası Nevşehirli Yusuf Eren bebek için düzenlenen yardım kampanyasının duyurulması için destek verdi. SMA hastası Yusuf Eren ve Ailesini bu süreçte yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Genel Sekreter Kamil Duru, başlatılan yardım kampanyasına tüm Nevşehirli hayırseverlerden destek istedi. Duru, canlı yayında yaptığı açıklamasında; "Haydi Nevşehir, Haydi Türkiye bu akşam Yusuf Eren’imize UMUT Olalım" çağrısında bulundu.

NEVŞEHİR'DEN ÖRNEK DAYANIŞMA

İki buçuk saat süren canlı yayında Nevşehir merkeziyle Türkiye’nin dört bir yanında bulunan, Nevşehirli hemşehrilerimiz yardım kampanyasına destekte bulunarak Yusuf Eren’e umut oldu.

Duru'nun çağrısına kayıtsız kalmayan hemşehrilerimiz adeta canlı yayına bağlanarak Yusuf Eren için bende varım dediler.  NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin'den İş İnsanı Yaşar Eroğlu'na, Nevşehir İl, İlçe, Belde Belediye Başkanlarından NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız'a, Fahri Nevşehirli İş İnsanı Muzaffer Leblebici'den NTB Başkanı İbrahim Salaş'a, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç'ten Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı'na, Tolga Balak ve Turan Balak kardeşlerden Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen'e, Milletvekili Mustafa Açıkgöz'den, Masterchef Türkiye Hasan Biltekin'e, İş İnsanı Habil Uluer'den Osman Güngör'e, Adnan Mumyakan'dan, Mustafa Batmaz'a, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Erol'dan Nevşehirli bir çok sanayici ve esnaflara, Sendika ve Oda Başkanlarından, köy derneklerine, gazetecisinden bir çok kişi, gurbetçilerimiz, kurum, kuruluş, sektör ve STK'lar SMA hastası için adeta seferber olarak minik Yusuf Eren'i yalnız bırakmadılar. 

Nevşehir Yusuf Eren bebek için seferber oldu

Nevşehir Devlet Hastanesi Müdürü Hakan Gürbüz, Masterchef Türkiye Hasan Biltekin, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz'ın bizzat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru'yu makam odasında ziyaret ederek canlı yayında destek verdiği ve yaklaşık olarak 2,5 saat süren proğramda SMA Tip 1 Hastası Yusuf Eren için yaklaşık 500 bin TL toplandı.

Proğramın sonunda minik Yusuf Eren annesinin kucağında uyuya kalırken, canlı yayında duygusal anlar yaşandı.

Başta İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru olmak üzere tüm Nevşehirli gönüllülere, destek olan herkese teşekkürlerini ifade eden baba Yüksel Gostak; “Allah izin verirse artık şuna gönülden inanıyorum Yusuf Eren’imiz tüm gönüllüler sayesinde inşallah sağlığına kavuşacak ama malumunuz süremiz çok kısıtlı daha aşılacak çok yolumuz var. Yusuf Eren desteklerinizi bekliyor” diyerek çağrıda bulundu. Anne Aynur Gostak’ın kucağında Yusuf Eren bebeği görenler ise bir yandan mutluluk yaşarken, bir yandan da duygulu anlar yaşadılar.

Duru: "Biz birlikte NEVŞEHİR'İZ. Birlikte başaracağız.."

Proğram sonrası Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru yaptığı açıklamasında; "Nevşehirli olmaktan bugün bir kez daha gurur duydum. SMA hastası Yusuf Eren bebeğimize nefes olmak için gerçekleştirdiğimiz canlı yayına katılan Nevşehirli tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Allah hepiniden razı olsun" dedi.

Minik meleğimiz Yusuf Eren'in sağlığına kavuşması için Nevşehir halkının tam destek verdiğini belirten Duru, “SMA hastalığı ile mücadele eden yavrumuzun ve ailemizin hepimizin desteğine ihtiyacı var. Bugün sadece 2,5 saatlik canlı yayında SMA Tip 1 Hastası Yusuf Eren için yaklaşık 500 bin TL toplandı. Evladımızın tekrar sağlığına kavuşması için ciddi bir meblağın toplanması gerekiyor. Büyük NEVŞEHİR ailesini yavrumuza ve ailesine yardım etmeye davet ediyoruz. Çocuklar ülkemizin geleceği ve yarınlarıdır. Onları yaşatalım ki devletimiz yaşasın” ifadelerini kullandı.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak canlı bağlantıya katılarak o havayı soluma şansı yakaladığımız bu anlamlı çalışma için, Başta Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru olmak üzere tüm İş İnsanları, Gurbetçilerimiz, Sektör temsilcileri, STK'lar, Yerel Yöneticilerimiz, Bürokratlarımız, Siyasilerimiz ve Nevşehir sevdalısı hemşehrilerimize destek ve katkıları için teşekkür ediyoruz. Uzun zaman sonra Birlik ve baraberlik adına vicdanın şehri Nevşehirlilik ruhunu yaşatanlara bir kez daha teşekkür ediyoruz.

 'Biz Büyük Bir Aileyiz, Biz Hep Birlikte Nevşehir'iz‼'

Teşekkürler Nevşehir her nerede yaşanılıyor ve yaşatılıyorsa...

Yusuf Eren için desteklerinizi bekliyoruz.

Nevşehirli yavrumuz Yusuf Eren'e sizde maddi destekte bulunmak ister misiniz?

Valilik Onaylı

Halk Bankası

Alıcı: Aynur GOSTAK

TL:TR61 0001 2001 7500 0001 1004 16

USD:TR12 0001 2001 7500 0023 0001 15

EUR:TR14 0001 2001 7500 0035 0000 46

GBP:TR78 0001 2001 7500 0037 0000 04

Swift: TRHBTR2AXXX