Nevşehir Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerinde kalite standartlarını sürekli olarak artırmak amacıyla önemli adımlar atmaya devam ediyor. Hastane ana yerleşkesinde Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) kapsamında Kalite Birimi ve Öz Değerlendirme Ekibi, 2024 yılı 1. dönem Öz Değerlendirme ve Kalite Denetim faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda, Nevşehir Devlet Hastanesi, “Sağlıkta Kalite Standartları” kapsamında Kalite Biriminin yürüttüğü ve yılda iki kez yapılan 2024 yılı öz değerlendirme sürecinin birincisini başarıyla gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada; "Hastane Kalite Direktörlüğü sorumluluğunda Sağlıkta Kalite Standartları esas alınarak 35 değerlendirme personelimiz ve il kalite koordinatörlüğümüzün katılımı ile 10 gün süren Kalite Öz Değerlendirme faaliyeti hastanemizde gerçekleştirildi." ifadelerine yer verildi.

Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve hastaların memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak için düzenlenen bu faaliyetlerde, hastane personeli titizlikle inceleniyor. Kalite Birimi ve Öz Değerlendirme Ekibi, her bir birimdeki performansı değerlendirerek eksiklikleri belirleyip iyileştirme süreçlerini başlatıyor.

Öz Değerlendirme ve Kalite Denetim faaliyetlerinin detaylı bir şekilde yürütüldüğü Nevşehir Devlet Hastanesi'nde, sağlık personelinin eğitimi, hasta güvenliği, tıbbi cihazların kullanımı ve bakımı gibi birçok önemli alan titizlikle inceleniyor. Bu sayede hastane, uluslararası standartlara uygun kaliteli sağlık hizmeti sunma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Editör: İbrahim UYSAL