Vicdanın şehri Nevşehir'de dün insanlık ölmemiş dedirten bir olay yaşandı. Nevşehir'de duyarlı bir esnafımız yolda bulduğu parayı sahibine teslim ederek, “insanlık ölmemiş” dedirtti.

Geçtiğimiz günlerde Nevşehir'de 8 bin 300 lira civarında parasını düşüren Yazıhüyük kasabasından bir vatandaşımız bulunması için FİB Haber Merkezinden yardım istedi. 

Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com tarafından yapmış olduğumuz haberin ardından, parayı bulan esnafımız Muammer Kandemir haber merkezimizi arayarak kaybedilen parayı bulduğunun müjdesini verdi. 

Yaşanan bu gelişme üzerine, FİB Haber Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı düşürülen paranın bulunduğunu telefonla Yazıhüyük Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Haydar Yılmaz'a iletti.

Haberimiz sonrası paranın sahibine ulaşıldı.

Nevşehir'de faaliyet sürdüren Rabia market işletmecisi Muammer Kandemir isimli duyarlı bir esnafımız yolda bulduğu parayı sahibine teslim ederek, “insanlık ölmemiş” dedirtti.

Haberimiz sonrası yaşanan telefon trafiğinin ardından bulduğu parayı sahibine teslim eden Nevşehirli esnaf Muammer Kandemir; "Bugün hatra sayılır bir miktar para buldum. Etrafıma bakındım kimse yoktu. Kendimi yerine koydum kimbilir her yerde yana yana parasını arıyordur diye çok üzüldüm. FİB Haber vesilesi ile şimdi sahibine ulaşıp parayı teslim ettiğim için vicdanen çok rahatım. İnsanın üzerinde büyük yük oluyor. Ağır bir sorumluluk..." ifadelerini kullandı. 

Yılmaz: "Allah sizlerden razı olsun!"

Parasını kaybeden Yazıhüyüklü vatandaşımız adına parayı teslim alan FİB Haber dostu Yazıhüyük Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Haydar Yılmaz, "Öncelikle Muammer beye ve FİB Haber'e teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Sizin gibiler kaldı mı daha... Böyle insanların olduğunu görünce, topluma karşı ümitlerim artıyor" ifadelerini kullandı.

"Bu paranın 1.000 TL'si Yusuf Eren bebeğe Şifa olsun"

Kaybettiği paranın bulunduğunu öğrenen ve ardından Yazıhüyük Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Haydar Yılmaz tarafından parasını teslim alan ismini vermek istemeyen vatandaşımız ise, Haydar beye, Muammer beye, FİB Haber'e çok teşekkür ediyoru. Artık umudumu yitirmiştim. Ama helal paraya zeval gelmiyeceğinide biliyordum. Ben bu paramdan Nevşehirli SMA hastası Yusuf Eren yavrumuza şifa olması için 1.000 TL'sini bağışlıyorum" dedi.

Örnek davranışı için Nevşehirli esnafımız Muammer Kandemir'e ve Yusuf Eren bebeğe bağışta bulunan Yazıhüyüklü vatandaşımıza teşekkür ediyoruz.