Nevşehirli Dr. Doğan ve Dr. İsmet Birgül çiftinin sahibi olduğu Özel Doğan Hastanesi Trakya Özel Sağlık Tesisleri Anonim Şirketi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde; Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü kategorisinde  ‘Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket’ ödülüne layık görüldü.

Nevşehir firması Doğan Hastanesi ödüle layık görüldü

Özel Doğan Hastanesi sahiplerinden Trakya Özel Sağlık Tesisleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu’ndan Dr. İsmet Birgül, Cumhuriyetin 100’üncü yılına denk gelmesi ile de ayrı bir anlam kazanan ve ‘Kadın istihdamını en fazla artıran şirketler’ kategorisinde gerçekleştirilen törende; kadın istihdamını en çok artıran şirket ödülünü ödülünü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Nevşehirli Dr. Doğan ve Dr. İsmet Birgül çiftini ilk kutlayan isim oldu. 

TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİ SEÇİLDİ…

‘Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket’ kategorisinde Türkiye geneli ödülünü alan Trakya Özel Sağlık Tesisleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu’ndan Nevşehirli değerli hemşehrimiz Dr. Doğan Birgül şunları söyledi: “Biz İstanbul Doğan Hastanesi’nin sahibiyiz. Hastanemizdeki son 3 yıllık kadın istihdam oranımız yüzde 60’ın üstünde. 2023 yılında 69,15’e çıktı. Çalışan her 100 kişinin 69’una kadın istihdamı yarattığımız için bu ödüle layık görüldük.” dedi.

Böylesine anlamlı bir ödüle layık görüldükleri için çok mutlu olduğunu belirten Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsmet Birgül ise şöyle konuştu:

“Türkiye’de kadın istihdamı çok önemli. Türkiye’de nüfusun yüzde 50’si kadın ise ülkemizin gelişmesini ve büyümesini istiyorsak çalışan kadınların sayısını artırmamız şart oluyor. Şu anda Türkiye’de kadın istihdam oranı yüzde 30. Bu düşük bir rakam, bunun artması gerekir ki yüzde 30 istihdam 3’te 1 kişiden az kadın çalışıyor demektir. Halbuki Türk kadınının erkekten bir farkının olmadığı ortada. O halde neden kadınlar eşit haklara, daha iyi bir çalışma ortamına ve mevkilere gelmesinler? Bundan sonra eminim, kadınların iş gücü, kadınların yaratıcı gücüyle beraber bu oranı her geçen gün artıracağız. Zaten bu gibi çalışmaların, teşviklerin de toplum içinde çok önemli olduğunu, bir yer işgal ettiğini düşünüyorum.” dedi.

Nevşehirlilerin gurur gecesi...

Nevşehirli Dr. Doğan ve Dr. İsmet Birgül çiftinin, hem hayat ortaklığı hemde iş ortaklığı ile dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın açılışını yaptıkları İstanbul'un ilk özel hastanelerinden Özel Doğan Hastanesi'nin dünden bugüne geldiği büyük başarı ile hem Türkiye'nin gözbebeği bir sağlık kuruluşu olarak hemde tüm Nevşehirli ve Kıbrıslı Türklerin gurur olarak büyük takdir görüyor.


Türkiye'nin Girişimci kadınları “2023 yıldızları” ödüllendirildi

TOBB, TOBB KGK ve TEPAV iş birliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nın ödül töreni, Ankara’da TOBB Kuleleri’nde yapıldı. Törende, Türkiye geneli şirketler arasında “Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” ve “Girişimci Kadın Gücü” olmak üzere iki ana kategoride, 12 ödül verildi. 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü kapsamında düzenlenen törene, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Türkiye'nin en başarılı kadın girişimcileri,   tarafından yapıldı.

Nevşehir firması Doğan Hastanesi ödüle layık görüldü

“Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması”nda ‘Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket’ kategorisinde üçüncülük ödülünü alan Dr. İsmet Birgül, “Türkiye’de nüfusun yüzde 50’si kadın ise ülkemizin gelişmesini ve büyümesini istiyorsak çalışan kadınların sayısını artırmamız şart oluyor. Şu anda Türkiye’de kadın istihdam oranı yüzde 30. Bu düşük bir rakam, bunun artması gerekir ki yüzde 30 istihdam 3’te 1 kişiden az kadın çalışıyor demektir. Halbuki Türk kadınının erkekten bir farkının olmadığı ortada. O halde neden kadınlar eşit haklara, daha iyi bir çalışma ortamına ve mevkilere gelmesinler? Bundan sonra eminim, kadınların iş gücü, kadınların yaratıcı gücüyle beraber bu oranı her geçen gün artıracağız. Zaten bu gibi çalışmaların, teşviklerin de toplum içinde çok önemli olduğunu, bir yer işgal ettiğini düşünüyorum” dedi.

Özel Doğan Hastanesi

Doğan Hastanesi İstanbul’un ilk özel hastanelerinden biri olarak 1990 yılından bu yana etik sağlık hizmeti sunma hedefiyle çalışmaktadır.

Kurucularımız Dr. Doğan Birgül ve Dr. İsmet Birgül, 1978 yılında Dahiliye ve Çocuk Uzmanı olarak bölgede kendi muayenehanelerini açarak çalışmaya başladılar. 1980 yılında polikliniklerini açarak hizmet vermeyi sürdürdüler. DOĞAN HASTANESİ, 1990 yılında merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut Özal’ın açılışını yapması ile hizmete başladı. 1996 yılında da KKTC Cumhurbaşkanı merhum Sayın Rauf Denktaş’ın katılımı ile 2.Blok da devreye sokularak hizmet yelpazesini genişletti. Doğan Hastanesi sizlerin desteğiyle kısa zamanda küçük bir muayenehaneden 81 yatak kapasitesine sahip bir sağlık grubuna dönüştü.

Doğan Sağlık Grubu’nun doktorlardan oluşan üst yönetimi sayesinde ilk günden bu yana Hipokrat yeminine, deontolojiye ve etik değerlere bağlı kalarak hizmet vermektedir. Yönetim anlayışımız, 40 senelik sağlık sektörü deneyimi olan kurucularımızın yanında yeni kuşak yöneticilerimizin yeni yönetim anlayışının yarattığı sinerjiden oluşmaktadır.

Doğan Hastanesi, 2003 yılında ISO 9000 kalite yönetim sistemi belgesi alan ilk hastanelerden biridir. Doğan Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan hastane sınıflandırmasında “A Grubu” hastane sınıflamasına girmeye hak kazanmıştır.

Doğan Sağlık Grubu çatısı altında Doğan Hastanesi, Doğan Tıp Merkezi, Doğan Görüntüleme Merkezi, Doğan Havacılık Tıp Merkezi hizmet vermektedir.

2001 yılından itibaren periyodik pilotaj muayene hizmeti veren hastanemiz, 2004 yılında Havacılık Tıp Merkezini kurarak, sınırlı sayıda verilen pilotaj muayene yetkisini almaya hak kazanan sayılı hastanelerin arasında yerini almıştır.

E-5 karayolu üzerinde otobüs, metrobüs ve Marmaray yolu ile ulaşımın kolay olduğu bir konumdadır.

Doğan Hastanesi olarak hastalarımızın güçlü desteği ve hastanemize gösterdiği teveccühle 30.yılımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Nevşehir'in gelini Kıbrıslı İSMET BİRGÜL kimdir?

1950 yılında Lefkoşa, Ömerge Mahallesi’nde doğdu. 1958 yılında kendi ülkesinde göçmen gibi yaşamak zorunda kalmıştır. 1967 yılında İstanbul’a gidene kadar da Rum Yönetimi ablukasında yıllarını geçirmiştir. Lefkoşa Kız Lisesi’ni (o zamanki adı ile Victoria Kız Lisesi)1967 yılında bitirip, Türkiye’nin verdiği burs ile İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde öğrenim görmüştür.  Derece ile mezun olduktan sonra ihtisasını da çocuk hastalıkları üzerine Çapa Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır.  Herkesin iyi kalitede sağlık hizmeti hak ettiğine inandığı için merkez yerine İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde muayenehanesini açmıştır. Ardından 1978 yılında polikliniğe dönüşmüştür.   1991 yılında ise aynı bölgede İstanbul’un 7. özel hastanesini Nevşehirli eşi Dr. Doğan Birgül ile açmıştır.

İyi bir iş insanı ve anne olması haricinde Kıbrıs ve ikinci vatanı Türkiye’ye hizmet için çalışmaktır. Çocukların yaratıcılığının gelişmesi ve başka türlü düşünmesini teşvik etmek için ilk günden beri hastalarına resim yaptırmıştır. Sonraki yıllarda bu büyüyerek özel konulara değinen Türkiye’nin en çok katılımlı resim yarışmalarından biri haline dönmüştür. Geleneksel İsmet Birgül Resim Yarışması 22 yılı aşkın süre devam etmektedir.  

Gençlerin eğitiminin Türkiye’nin dört bir yanında olabilmesi adına Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi’nin kurulmasında emekler sarf etmiştir. İsmet Birgül İlkokulu'nu ve İsmet Birgül Anaokulu'nu yaptırıp Milli Eğitim'e bağışlamıştır. 

Kıbrıs Bayrak Radyosu’nun kuruluşunun ve varlığının önemini yaşayarak bilen biri olarak belgelenmesi gerekliğini düşünerek bir müze yapılması için fikir ve maddi destekte bulunmuştur. Kendisi KKTC Devleti’nin varlığının Kıbrıs Türk’ünün bir başarı hikâyesi olduğuna inananlardandır.  

Kıbrıs kültürünün yaşatılabilmesi  adına çeşitli kitapların yayımlanmasına destek olmuştur.  İsmet Güven Süzal’ın Kıbrıs Yemekleri ,Emine Sömek’in Kıbrıs Türkü’nün Mücadelesi ve Öğretmen Refika kitaplarının yayımlanmasına katkı koymuştur.  Ayrıca; TOBB İGKK üyesi ve İstanbul Kıbrıslı Türkler dernekleri üyesidir.  Evli ve iki çocuk annesidir. Eşi Dr. Doğan Birgül, evlatları Dr. Tolga Birgül ve medyadan tanıdığımız Refika Birgül’dür.

DR. DOĞAN BİRGÜL KİMDİR?

Eylül 1949’da Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı İmran köyünde doğdu. 1973 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden derece ile mezun olan Dr. Doğan Birgül, 1973-1978 tarihleri arasında aynı fakültenin iç hastalıkları kliniği ‘inde uzmanlık eğitimini tamamladı.

1978 yılında özel hekimlik yapmak üzere ilk muayenehanesini açan Dr. Birgül, 1980’de ilk, 1982’de ikinci Polikliniğini açtı. İstanbul’da Türkiye’nin ilk görüntüleme merkezlerinden olan Tomomed ve Betamar’ı, ardından 1990 yılında İstanbul’un 14. Özel Hastanesi olan Doğan Hastanesi’nin kurdu.

1992 yılında özel sağlık kuruluşlarının örgütlenmesine öncülük ederek 7 yıl OHSAD’ın başkan ve 2. Başkanlığını yaptı. Kendi staff kadrosu ile faliyet gösteren Doğan Hastanesi ile modern özel hastanelere öncülük etti.

25 yılı aşkın bir süre Nevşehirliler Derneği, Orta Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı, Nevşehir Platformu başkanlığını yapan Dr. Birgül, İstanbul’daki Nevşehirli işadamlarının da katkıları ile Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi’nin tüm binaların yapımına katkı sağladı. Nevşehir’de Üniversite kurulmasına ve YÖK’e hibe edilmesine öncülük eden Dr. Birgül hastanenin bulunduğu Küçükçekmece Cennet Mahallesinde 24 derslikli bir ilkokul yaptırarak millî eğitime bağışlamıştır.

Dr İsmet Birgül ile evli ve 2 çocuk sahibi olan Dr. Doğan Birgül İngilizce bilmektedir.