Ülke olarak yaşadığımız deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken birlik, beraberlik ve misafirperverlik örneğinin sergilendiği yerlerden biri de Nevşehir Gazi Ortaokulu oldu.

Okulun tüm imkanlarını, depremzede öğrenciler için seferber eden Gazi Ortaokulu idaresi ve öğretmenleri okula kayıt yaptıran ilkokul ile birlikte toplam 290    öğrenciye büyük bir hassasiyet ve özveri ile kucak açtı. Bir taraftan okul Rehber Öğretmeni  Ebru Bilgin önderliğinde depremzede öğrenciler için psikolojik destek çalışmaları yürütülürken diğer yandan veliler ile bire bir görüşmeler devam ediyor. Hiç bir konuda mağduriyet yaşatılmayan  öğrencilerin defter, kitap, çanta gibi her türlü okul ihtiyaçları da karşılandı.

      Öğrencilerin birbirleri ile kaynaşma  süreci büyük bir özenle takip edilirken Hacivat-Karagöz vb. etkinliklerle çocukların deprem felaketinin etkilerinden uzaklaşarak normalleşme sürecine daha çabuk girmeleri için çok büyük bir çaba harcanıyor.

       Okul Müdürü Mücahit Tufan “ Hepimizi derinden üzen deprem felaketinde eğitim camiası olarak ilk günden beri tüm çalışmalarda aktif olarak görev aldık.Öğretmenlerimiz büyük bir fedakarlıkla çalıştı ve çalışmaya da devam ediyor.Bugün de görevimiz şehrimizde misafir ettiğimiz değerli depremzedelerimizin çocuklarına kendi çocuklarımız gibi sahip çıkmak ve onların  Gazi Ortaokulunun eğitim kalitesinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak olacaktır. Misafir öğrencilerimiz de diğer öğrencilerimiz gibi yetenekleri doğrultusunda okulumuzun matematik, müzik, resim atölyelerinde kurslara başlatılmıştır.” sözleri ile  değerlendirmede bulunurken “Biz büyük bir milletiz. El ele vererek bu süreci en iyi şekilde atlatacağız.”mesajını verdi.