Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme kasabasında freni patladığı iddia edilen bir kamyon kontrolden çıkarak büyük bir kazaya neden oldu.
06 CYJ 721 plakalı kamyon, yokuş aşağı hızla inerken önündeki araçları çarpa çarpa sürükledi. Feci kazada kamyon daha sonra yol kenarındaki su kanalına uçtu. Olayda ilk belirlemelere göre 10 araç zarar gördü, 6 kişi yaralandı.
Kazanın ardından ortalık adeta savaş alanına döndü. Araçlarda maddi hasar meydana gelirken, çevrede büyük panik yaşandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken, kamyon şoförü araçta sıkıştı. Ekiplerin sürücüyü kurtarma çalışmaları uzun süre devam etti.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.