Tekbirlerle  terör saldırılarını protesto eden Nevşehirli vatandaşlar "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber" " Kahrolsun pkk" " Türk Kürt Kardeştir" " Şehitler Ölmez Vatan bölünmez" nidalarıyla Nevşehir'i inlettiler.

Nevşehir'de 'Şehitlere Dua ve Bayrağa Saygı' Mitingi

'Mevzu Vatan,Gerisi Teferruat' 


Nevşehir'deki tüm siyasi partilerle tüm görüş ve düşüncedeki insanlarımızı bir araya getiren bu tarihi buluşmasıyla güzel bir birliktelik sergiyerek vatanın bütünlüğü ve bölünmezliği ile Teröre karşı ortak bir duruş sergilediler.

Nevşehir’de  şehitlere dua ve bayrağa saygı mitinginde terörü  lanet sesleri yükseldi.

Saat:17:00 itibarıyle Nevşehir
 Borsa Kavşağı’ndan başlayan bayrağa saygı yürüyüşü ve mitinginde Terör olaylarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen Nevşehirli yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak "teröre lanet yürüyüşü" düzenledi.

Borsa kavşağından Telekom önüne 
kadar yürüyen grup, burada İstiklal Marşı okuyup, dua etti. Yürüyüşe Suriye'de Esed güçlerine karşı mücadele veren Bayır-Bucak Türkmen Lideri Ahmet Arnavut ,Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Mehmet Varol, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Siyasi Parti İl Başkanları, Göreme Turizm Geliştirme Koop.Başkanı Mustafa Durmaz, Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Fatih Yakut,Nevşehirspor Kulüp Başkanı Necmi Cantekin,İş Adamı Musa Ertaş .Mehmet Ali Öbekli , Mehmet Acar ve çok sayıda vatandaş katılırken, gruba çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Nevşehir Sivil İnisiyatifi adına konuşma yapan Nevşehir İHH Başkanı Baki Öncel, PKK terör örgütünün, haince saldırılarıyla milletin birliğine ve dirliğine tuzak kurduğunu söyledi. Öncel, Birlik ve beraberliğimizi koruyarak ülkemiz üzerinde oynananmak istenen oyunu Tek Yumruk olarak inşallah hep beraber bozacağız dedi.

Terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Baki Öncel, "Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise  insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir" ifadesini kullandı.

Gruptakiler daha sonra açıklamanın ardından şehitler için dua etti ve İstiklal Marşı okudu.

Mitinge Nevşehir’de faaliyet sürdüren STK’lardan Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Ziraat Odası, Enderun Eğitim Vakfı, Semerkant İlim ve Kültür Derneği, İHH İnsani Yardım Derneği,  Kamu-Sen, Memur-Sen, Hava-İş, Eczacılar Odası, Muhtarlar Derneği, Genç Birlik Teşkilatı, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği,AK Parti Gençlik Kolları, Nevşehir Ülkü Ocakları, Nevşehir Alperen Ocakları, Nevşehir Bakkallar ve Bayiler Odası, Toç-Bir Sen, Türk Sağlık Sen, Sağlık Sen ile Nevşehirde ki Siyasi partilerden AK Parti , CHP , MHP , SP ve BBP'den katılım ve destek geldi.