Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız ve Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yeni görevinde Bakan Özhaseki’ye muvaffakiyetler dileyen Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, “Bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiğimiz Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’yi Nevşehir Valimiz, milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Bakanlığımızla iş birliği içerisinde hayata geçireceğimiz projelere ilişkin istişarelerde bulunduk. Sayın Bakanımıza yeni görevinde muvaffakiyetler diliyor, nazik kabulleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimiz için yüksek bir koordinasyonla çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkaı Ali Kemikkıran'da; "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndayız. İl Protokolümüz ile birlikte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki Beyefendiye Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Yeni dönemde yeni görevinde başarılar diledik. Bakanımız ile Nevşehir’imizin gelişimi için istişarelerde bulunduk. Türkiye Yüzyılı’nda da şehrimiz için gayretle, aşkla, şevkle çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve heyet üyelerinin bilgi paylaşımında bulunduğu ziyarette Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında yürüttükleri proje ve çıktıları, üniversitenin akademik ve fiziki yapılanması,  eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik bölüm ve programlar, yeni açılan ve açılması planlanan bölüm ve programlarla birlikte 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıkları gibi hususlarda Bakan Özhaseki’ye bilgi verdi.

Nevşehir’de sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi alan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Özhaseki ise Vali İnci Sezer Becel başkanlığındaki heyete teşekkür ederek, Nevşehir'e hak ettiği hizmetlerin kazandırılması için yoğun gayret gösterdiklerini söyledi. Özhaseki bu kapsamda Kapadokya’nın merkezi konumunda olan Nevşehir’i marka şehir haline getirmek için desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.