Nevşehir İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi’nin 2026 yılı Haziran ayı toplantılarında alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan birleşimlerde imar planları, turizm yatırımları ve belediyelere yönelik destek kararları olmak üzere dört önemli gündem maddesi görüşüldü.
Nevşehir İl Özel İdaresi 2026 Haziran ayı Meclis toplantısı karar maddeleri açıklandı. İşte o maddeler
1. Gülşehir Yeşilöz’de Akaryakıt ve Şarj İstasyonu Planı
Mecliste alınan ilk kararda, Gülşehir ilçesi Yeşilöz Köyü 169 ada 22 parselde “Akaryakıt ve Servis İstasyonu (LPG) Alanı ve Elektrikli Şarj İstasyonu” yapılmasına yönelik hazırlanan nazım ve uygulama imar planları ele alındı.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu meclis tarafından oy birliğiyle kabul edilirken, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak kavşak çalışmasının ardından konunun yeniden değerlendirilmesine karar verildi.
2. Sarıhıdır Köyü Turizm Tesis Alanı Planı Komisyona Havale Edildi
Nevşehir ili Sarıhıdır Köyü 580 ada 6 parselde “Turizm Tesis Alanı” oluşturulmasına yönelik hazırlanan imar planları da meclis gündemine geldi.
Söz konusu planlar, detaylı inceleme yapılması amacıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Komisyon raporunun tamamlanmasının ardından konunun yeniden İl Genel Meclisi gündemine alınacağı belirtildi.
3. Kapadokya Alan Başkanlığı Sınırındaki İmar Düzenlemesi
Ürgüp ilçesi Cemil Köyü 3117 ve 3118 numaralı parseller ile Yeşilöz Köyü 248 ada 5 ve 6 numaralı parselleri kapsayan imar düzenlemeleri de görüşüldü.
Söz konusu alanların Kapadokya Alan Başkanlığı sınırları içerisinde yer alması nedeniyle, 7174 sayılı Kapadokya Alanı Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilmek üzere plan değişikliklerinin Kapadokya Alan Başkanlığı’na gönderilmesine karar verildi.
Planların, Alan Başkanlığı onayının ardından yürürlüğe gireceği ifade edildi.
4. Başdere Belediyesi’ne İş Makinesi Desteği
Mecliste gündeme gelen bir diğer madde ise Ürgüp ilçesi Başdere Belediyesi’ne yönelik destek kararı oldu.
İl Genel Meclis Üyeleri tarafından verilen öneri doğrultusunda, belediyenin kamu hizmetlerini daha etkin ve kesintisiz yürütebilmesi amacıyla bir adet bekoloderin 500 bin TL bedelle devredilmesine karar verildi.
Alınan kararla birlikte Başdere Belediyesi’nin hizmet kapasitesinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.
Kararlar Oy Birliğiyle Alındı
Nevşehir İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarında ele alınan tüm gündem maddeleri, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi veya ilgili komisyonlara sevk edildi.
Alınan kararların, ilin altyapı, turizm ve yerel hizmetler alanındaki çalışmalarına katkı sağlaması bekleniyor.





