Nevşehir'de yarın 06 Şubat 2023 Pazartesi günü okullar tatil olacak mı? Nevşehir'de yarın kar tatili var mı Nevşehir valiliği açıklama yaptı...

Nevşehir İl Genelinde etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 06 Şubat 2023 Pazartesi günü (yarın) tüm eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edildi.

Nevşehir Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamada yer alan ifadeler şu şekilde: "Meterolojik verilere göre, ilimiz Nevşehir genelinde bugün gece saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklı şekilde devam edeceği pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceği değerlendirilmektedir.

Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla ilimiz genelinde resmi özel kreş ve anaokulları ilkokullar ortaokullar liseler mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde valimiz kararı ile 0-6 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir.

Ayrıca okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler engelli ve hamile kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacaktır.

FİB Haber Merkezi olarak, tüm öğrencilerimize güzel tatiller dileriz.

T.C.
NEVŞEHİR VALİLİĞİ
İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURUL KARARI
KARAR TARİHİ : 05/02/2023
KARAR NO : 2023/2
GÜNDEM : Muhtemel yoğun kar yağışı, olumsuz hava koşulları nedeniyle İlimiz genelindeki tüm resmi, özel eğitim (anaokulu ve kreş dahil) ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime ara verilmesi hk.

Kurulumuz 05.02.2023 Pazar günü saat 19:00 da Nevşehir Valisi İnci Sezer BECEL‘in başkanlığında 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23.Maddesine göre toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

Kurulumuzca Nevşehir il genelinde tüm kamu ve özel kreş, anaokulları, ilkokullar, liseler, meslek eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinin; muhtemel yoğun kar yağışı, soğuk hava ve kötü hava koşulları dikkate alınarak 06/02/2023 tarihinde 1 (bir) gün süreyle tatil edilmesine.

Ayrıca okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler (Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilmek üzere,) engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılmasına, Kararların rutin vasıtalar ile ilan edilmesine, Oy birliğiyle karar verilmiştir.